930×122 POSADA 5

reabilitare-bloc

Controale la blocuri

Tudor Pendiuc, primarul municipiului Pitesti, a anuntat ca in oras a inceput o actiune de verificare a modului in care sunt respectate autorizatiile de construire acordate de municipalitate pentru reabilitarea termica a blocurilor. Este urmarit in special modul in care blocurile sunt colorate dupa finalizarea lucrarilor de izolare, in conditiile in care in momentul de fata culorile initiale nu se mai respecta iar apectul in unele zone lasa de dorit.

„Am verificat 35 de blocuri unde s-au facut astfel de lucrari si la 28 s-au gasit nereguli. Trebuie sa se schimbe culoarea. De asemenea, atragem atentia firmelor care lucreaza la reabilitarea termica asupra faptului ca trebuie sa faca neaparat curatenie. Este mizerie mare la multe blocuri unde se lucreaza, ceea ce nu este permis”, a spus Pendiuc.

In cazul in care deficientele semnalate nu vor fi remediate, autoritatile locale vor trece la aplicarea de amenzi.

Amenzile pot ajunge pana la 2.000 de lei pentru asociatiile care nu respecta autorizatiile si la peste 2.500 de lei pentru firmele care nu asigura efectuarea curateniei „la locul faptei”. Foarte multe asociatii de proprietari din Pitesti au trecut la efectuarea lucrarilor de reabilitare termica a blocurilor pe cont propriu, mai bine zis din fonduri proprii, ele nefiind incluse pe lista de investitii a municipalitatii.

De altfel, din cele 10 blocuri propuse de municipalitate la Guvern pentru a primi fonduri pentru reabilitare, doar doua au primit fonduri (doar 600.000 de lei). Conform legii, asociatiile trebuie sa asigure 30% din fondurile necesare, in timp ce restul fondurilor este asigurat de la bugetul local si de la bugetul de stat, pe baza de proiect.

 

New Profesional Consult-555×222
eurial 570×90