New Profesional Consult 930 x 122

gogu_prefect

Cu ce se lauda prefectul cand Mircea Andrei umbla sa-l schimbe

In conditiile in care mai tot timpul se vorbeste de schimbarea iminenta a prefectului Gheorghe Davidescu (cel mai probabil, cu pedelistul Bogdan Ivan), aproape ca nici nu mai conteaza pentru multi raportul de activitate al reprezentantului Guvernului in teritoriu. Cu toate acestea, Gheorghe Davidescu si-a intocmit constiincios raportul de activitate pentru anul 2010, raport pe care l-a inaintat la Guvern. Probabil ca, fiind deranjat de sicanele la care este supus in ultima vreme, prefectului nu i-a mai ars sa il prezinte si presei din Arges. Cu ce se lauda, asadar, prefectul Gheorghe Davidescu?
In primul rand, Davidescu pune la loc de cinste in raportul sau proiectul „Managementul schimbarii – un pas spre administratia publica europeana”. Proiectul, in valoare de 1,4 milioane de euro, se va derula pe o perioada de 2 ani, are ca obiectiv implementarea managementului schimbarii si instrumentelor de reforma la nivelul institutiilor descentralizate/deconcentrate din sectoarele asistenta sociala, educatie si sanatate.  Grupul tinta este format din 1.000 de functionari publici si contractuali din cadrul institutiilor publice locale si judetene din judet.

Un alt capitol important este cel privind lupta Prefecturii de anulare a permiselor obtinute in mod fraudulos, pe spaga, la Pitesti. In acest sens, Institutia Prefectului a demarat la instantele civile 415  actiuni de anulare a tot atator permise de conducere presupuse a fi eliberate fraudulos, fapt stabilit  in urma cercetarilor penale intreprinse de Directia Nationala Anticoruptie si Directia Generala Anticoruptie Arges in dosarele in care au fost arestati preventiv si trimisi in judecata 7 salariati ai Serviciului regim permise de conducere si inmatricularea autovehiculelor Arges. Pana la acest moment s-a obtinut anularea unui permis de conducere irevocabil, a 30 de permise de conducere la instanta de fond, iar restul sunt in diverse faze procedurale, unele dintre ele chiar si la a 3-a rejudecare.

De profesie inginer silvic, Gheorghe Davidescu s-a luat la tranta si cu mafia padurilor, in special in ceea ce priveste retrocedarile din padurea Trivale. El a cerut anularea in instanta a 9 titluri de proprietate despre care exista indicii ca ar fi fost obtinute fraudulos, dar si a unor procese verbale de punere in posesie intocmite prin incalcarea legii. Se prezumeaza ca au fost atribuite ilegal unor persoane peste 180 de ha de vegetatie forestiera din Padurea Parc Trivale situata in limita de nord vest si vest a municipiului Pitesti.

„Aceste puneri in posesie ilegale in padurea statului au fost realizate cu largul concurs al conducerii Directiei Silvice Pitesti si a Ocolului Silvic Pitesti din perioada 2007-2008”, se arata in raport, degetul fiind aratat spre guvernarea PNL din acea vreme.
Actiunile de anulare se afla pe rolul instantelor de judecata, in diferite etape procesuale.
Prefectura a mai promovat alte 16 actiuni de anulare a tot atator titluri de proprietate sau procese verbale de punere in posesie intocmite prin incalcarea legii  pe raza Ocoalelor Silvice Pitesti, Cotmeana si Aninoasa pentru o suprafata totala de peste 2.000 de ha de  padure.

Prefectul se mandreste, de asemenea, ca impreuna cu alte institutii ale statului din judet a promovat actiunea de protejare a padurii Parc Trivale prin declararea acesteia drept arie protejata de interes national. Este vorba de o suprafata totala de 432,2 ha. Prin Ordin al prefectului a fost infiintat un grup de lucru care a intocmit documentatia necesara obtinerii avizelor specifice acestei proceduri, iar Academia Romana – prin  Comisia pentru Ocrotirea Monumentelor Naturii – a avizat favorabil documentatia. Urmatorul pas este ca Ministerul Mediului si Padurilor sa realizeze proiectul de hotarare si sa-l prezinte spre aprobare Guvernului.

O activitate bogata a fost desfasurata si pe linia controalelor de legalitate. Conform raportului, in perioada 1 ianuarie  2009 – 31 decembrie 2010 au fost inregistrate in vederea exercitarii controlului de legalitate  7.1791 dispozitii si 10.281 hotarari. In exercitarea controlului de legalitate au fost promovate de catre Institutia Prefectului Judetului Arges un numar de 14 actiuni la instanta de contencios administrativ, din care 11 impotriva hotararilor adoptate de catre consilii locale si 3 impotriva unor dispozitii emise de catre primarii localitatilor.
O activitate densa, asadar, si nu lipsita de rezultate. Mai ramane ca si guvernantii de la nivel central sa aprecieze la fel…

PIZZERIA SAPORI 555 222
Pizza Sapori Italia 570 90