930×122 CAPRA 5

decedat

CULMEA TAXĂRII! PITEȘTEAN MORT DE 10 ANI, SOMAT DE PRIMĂRIE SĂ ACHITE IMPOZITUL

Culmea taxării! Piteștean mort de 10 ani, somat de Primărie să achite impozitul. Pe numele unui bărbat care a murit în anul 2009 Primăria Pitești a emis o somație prin care îl înștiințează pe decedat că figurează în evidența fiscală cu o datorie de 116 lei, ”pentru care s-a început executarea silită în temeiul titlului executoriu”.

Citiți și: 1 milion de € pentru parcul de poveste din Pitești

Zilele trecute, fiul decedatului, fiu care locuiește în cartierul Trivale, a primit la domiciliu o înștiințare de plată a impozitului pentru un autoturism pe numele tatălui său. Mai mult, ieri, tot pe numele piteșteanului mort, au sosit o somație de plată, un proces verbal de executare silită și un titlu executoriu. Municipalitatea cere bani pentru un autoturism radiat (click pe imagini pentru mărire):

Cum s-a ajuns în această situație? Ne explică fiul bărbatului decedat: ”În anul 2009, după ce tatăl meu a murit, am făcut succesiunea, iar eu am rămas și cu o mașină. În anul 2013 am radiat-o, însă, greșeala mea, nu am anunțat la Primărie. Nu poți cere acum impozit pentru ceva radiat, care nu mai există, și chiar dacă ceri, îmi ceri mie, nu tatălui meu, mort de 10 ani. Din 2009, mașina a fost a mea, până la radiere”.

Citiți și: Schimbare majoră în Ștrand! Investiție de aproape 1 milion €

Anul trecut piteșteanul din Trivale ar fi primit o înștiințare de plată pe numele tatălui său, dar, având în vedere că tatăl lui este decedat, a crezut că este o greșeală și nu a dat atenție documentului.

Pentru a rezolva situația, piteșteanul s-a prezentat la centrul de încasare de impozite și taxe locale din cartierul Trivale. Fără rezultat. Prin urmare, astăzi a mers și la Primărie, acolo unde i s-ar fi spus să achite suma în urma somației deja emise și ulterior, ținând cont că mașina a fost radiată, să încerce să recupereze banii.

Piteșteanul nu intenționează, însă, să achite suma, motivând că Primăria, prin Direcția Impozite și Taxe Locale, nu a taxat persoana potrivită. Rămâne de văzut cum se va rezolva situația și dacă Primăria va avea sau nu pe cine să execute silit.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570×90 MAIA