930×122 CAPRA 5

calea bucuresti

CUM VA ARĂTA CALEA BUCUREȘTI DUPĂ REAMENAJARE

Primăria Pitești, prin Salpitflor Green (societate a municipalității), a încheiat lucrările de reamenajare a scuarului de pe Calea București, ieri fiind efectuate reglajele și verificările de funcționare.

Citiți și: A început Simfonia Lalelelor! Live totul pe ePitești!

„Lucrările au constat în scoaterea plantelor îmbătrânite și plantarea unor trandafiri roșii și albi, a unor răsaduri de flori și a unor arbori ornamentali „Prunus Cerasifera”.

De asemenea, au fost montate 450 de aspersoare inteligente cu funcție de irigare (selectivă), prevăzute cu senzori de ploaie. Sistemul de irigare subteran funcționează pe bază de programator cu baterie, nefiind necesară alimentarea la rețeaua de curent electric”, informează Primăria Pitești.

Citiți și: Surprize mult așteptate în Parcul Ștrand

Primăria a dat astăzi publicității primele imagini cu felul în care va arăta Calea București ca urmare a acestor lucrări.

Și la scuarul de pe Calea Craiovei este în desfășurare o reamenajare similară, urmând a se realiza lucrări de așternere de pământ vegetal, de pregătire a terenului în vederea gazonării, de semănare de gazon și de plantare de răsaduri de flori și arbori.

„Se vor păstra forma actuală a spațiilor verzi și căile de acces existente, întregul perimetru de spațiu verde urmând a fi actualizat cu amenajări moderne. În plus, va fi montat un sistem de irigații, astfel încât spațiul verde care va fi amenajat ulterior să poată fi cât mai eficient întreținut”, precizează Primăria. 

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3