930 x122 grota rece

cursuri_ajofm

Cursurile de formare profesionala – un esec

Pitesti.16 aprilie 2010.
Judetul Arges numara in momentul de fata peste 27.000 de someri, adica un procent de aproximativ 10% din populatia activa. Pentru acestia Agentia Judeteana de Ocupare a Fortei de Munca organizeaza trimestrial cursuri de specializare, recalificare si formare profesionala, care din pacate, conform statisticilor la ora actuala sunt total ineficiente, declara directoarea AJOFM Arges, Elena Mateescu.

Peste 90% dintre cei care urmeaza cursurile de formare profesionala nu resuesc sa se integreze pe piata muncii din judet.
Aceste cursuri nu reprezinta doar o piedere de timp ci si sume impresionate alocate de la buget, bani care se pierd pe apa sambetei, atata vreme statul nu beneficiaza de serviciile celor pe care i-a scolarizat gratis. In cele mai multe cazuri, somerii recalificati aleg sa munceasca peste hotare deoarece nu se gasesc job-uri disponibile in domeniile in care AJOFM a sustinut cursuri de formare profesionala.
De aceste cursuri de specializate si formare profesionala beneficiaza atat somerii indemnizati cat si cei aflati in cautarea unui loc de munca. De la inceputul anului 333 de argesnei au urmat aceste cursuri, dintre care 12 au fost persoane private de libertate.
Cursurile au fost organizate in meseriile de: bucatar (44 persoane), frizer, coafor, manechiurist, pedichiurist (45 persoane), lucrator in comert (42 persoane), ospatar (45 persoane), dulgher-timplar-parchetar (16 persoane), dulgher-timplar-parchetar (12 persoane aflate in detentie), inspector resurse umane (82 persoane), administrator pensiune turistica 23 persoane), zidar-pietrar-tencuitor (21 persoane), operator introducere, validare prelucrare date (15 persoane).In luna mai se vor organiza alte cursuri de formare profesionala pentru meserii din sectorul constructiilor.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3