930×122 CUMPANA 5

consiliul judetean arges

DAN MANU, ÎNTÂLNIRE CU PATRIARHUL DANIEL

Dan Manu, întâlnire cu Patriarhul Daniel. Duminică, 9 septembrie 2018, președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu, a avut o întâlnire cu Preafericitul Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

Citiți și: Argeș: Festivalul de reconstituire antică ,,TRANSALVTAVNVS FEST. La porțile Imperiului

”Biserica Ortodoxă Română a fost și va rămâne stâlpul pe care s-a construit istoria acestui neam. Atât istoria poporului român, cât și istoria Bisericii Ortodoxe sunt direct și strâns legate de Argeș, teme care au fost abordate în cadrul întâlnirii.

Citiți și: Se scrie istorie la Piteşti. Palatul Administrativ va fi reabilitat după 50 de ani

Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române a punctat faptul că proiectele Consiliului Județean Argeș “Respect pentru Valorile Naționale”, “Flacăra Centenarului” și “Chemarea de la Golești” au la bază tocmai aceste aspecte, promovând aceleași principii, precum respectul și promovarea valorilor naționale și a eroilor acestui neam, unitatea și pacea socială.

Tocmai de aceea, Prefericitul Părinte Daniel a dat binecuvântarea sa “Chemării de la Golești”, semnată pe 18 august 2018, la Conacul Golești, de către Consiliul Județean Argeș, Academia Română, regizori, actori, sociologi, mari personalități din lumea universitară (n.r. – AICI, amănunte despre „Chemarea de la Golești”).

Cu această ocazie, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române i-a înmânat președintelui Dan Manu “Diploma Omagială”, în semn de prețuire și recunoștință pentru merite deosebite în păstrarea credinței ortodoxe și promovarea identității și unității poporului român, precum și medalia “Regele Ferdinand I” – Făuritorul Marii Uniri.

La rândul său, președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu, i-a oferit Prefericitului Părinte Daniel trofeul “Omul de fier”, simbolul Argeșului și Muscelului, în semn de apreciere pentru efortul depus în susținerea valorilor naționale și pentru unitatea poporului român.”, informează Biroul de Presă al Consiliului Județean Argeș.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

570×90 MAIA