EcoMoto 930×122

carte_identitate_electronica

Din 2011 vom avea buletine cu amprente

Pitesti. 12 august 2010.
De la inceputul anului viitor vom avea carti de identitate noi, pe modelul pasapoartelor. Noul buletin se va numi carte electronica de identitate si va contine date biometrice, inclusiv amprente. Ministerul Administratiei si Internelor a propus un proiect de lege prin care datele de identitate vor fi stocate pe un cip.

Acesta va contine fotografia posesorului dar si amprentele.”Cartea electronica de identitate este de tip smart card si contine date cu caracter personal, inclusiv date biometrice ale titularului, in format tiparit si/sau in format electronic, precum si elemente de particularizare si de siguranta. Datele biometrice incluse in cartea electronica de identitate sunt imaginea faciala si imaginile impresiunilor papilare a doua degete” se arata in proiectul de modificare si completare a Ordonantei de urgenta 97/2005, aflat in dezbatere publica pe site-ul MAI.
Conform noului act normativ, autoritatile centrale si locale, precum si serviciile descentralizate judetene, au obligatia de a se dota cu echipamentele si programele informatice necesare pentru ca cetatenii sa poata folosi fara restrictii cartea electronica de identitate, astfel:
– pana la 31 decembrie 2012, in municipiile resedinta de judet
– pana la 31 decembrie 2013, in celelalte municipii si orase
– pana la 31 decembrie 2014, in comune
O noutate apare in cazul copiilor care, incepând cu varsta de 6 ani, pot detine carte de identitate electronica, in vederea calatoriei in strainatate.Tot de la 1 ianuarie si cetatenii straini rezidenti vor avea carti electronice de rezidenta. Ministerul de Interne sustine ca introducerea noului sistem nu presupune cheltuieli bugetare suplimentare.

{loadposition inside}

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90