930×122 CAPRA 5

vicele_ionica

Demisii la Primaria Pitesti?

Masurile de reducere a veniturilor bugetarilor – fie ca este vorba de pensionari, angajati la stat sau chiar de someri – au avut impactul unui tsunami in societatea argeseana. In toate institutiile publice din judet salariatii si-au petrecut ziua de vineri, 7 mai, calculand febril ce salarii vor avea si constatand socati ca, in unele cazuri, nu prea mai merita sa vii la munca. Cornel Ionica, viceprimar al municipiului Pitesti, a declarat chiar ca se asteapta la plecari ale angajatilor din instituie.

Masurile anuntate de presedintele tarii, Traian Basescu, privind reducerea salariilor si a pensiilor incepand cu 1 iunie, i-au luat prin surprindere pe sefii administratiei locale din Pitesti.

Conducerea Primariei anuntase recent ca salariile functionarilor au ajuns la limita de jos in urma aplicarii masurilor restrictive privind cheltuielile bugetare, asa ca o noua reducere a veniturilor acestora pare de neconceput.

„Este o nenorocire! Practic noi nu mai avem din ce taia! Avem oameni care pleaca acasa si cu 5 milioane de lei pe luna. De unde sa ii mai tai din salariu unui asemenea om? Probabil ne vor pleca oameni, desi multi ar pleca dar nu au unde, caci si mediul privat este blocat! Salariile multor bugetari erau si asa de mizerie, acum i-au ingenunchiat”, ne-a declarat Cornel Ionica, viceprimar al municipiului Pitesti.

Traian Basescu a anuntat ca de la 1 iunie vor fi reduse salariile bugetarilor cu 25%, ca pensiile vor fi diminuate cu 15%, si ca indemnizatia de somaj va fi redusa, de asemenea, cu 15%. In plus, nu vor mai fi acordate anumite subventii.

{loadposition inside}

 

555×222  MAIA
eurial 570×90