NOR CURIER 930X122

    parc_lunca_argesului

    Două proiecte de 10,9 milioane euro, în licitație

    Primăria Pitești ar urma să demareze în acest an implementarea a două proiecte de mare amploare pentru oraș. Crearea Parcului Lunca Argeșului, respectiv Modernizare cu sistem video a zonei Ștrand – Podul Viilor sunt două obiective de investiții a căror realizare ar aduce puncte în plus în ceea ce privește desemnarea Municipiului drept Pol de Dezvoltare Urbană.

    Valoarea în cazul acestora se ridică la suma de 10,9 milioane de euro nerambursabili, la a căror accesare municipalitatea a contribuit cu o cofinanțare de 2%. Conform procedurii privind achizițiile publice, după semnarea contractelor de finanțare, proiectele au intrat în licitație pe SEAP, unde se află de săptămâna trecută. Acestea vor fi depuse în cadrul sistemului de licitație electronică timp de 45 de zile, desemnarea câștigătorului fiind anunțată de comisia de licitație în cel mai scurt timp după aceea, în caz că nu vor exista contestații. Dacă însă, așa cum ne-am obișnuit, vor apărea nemulțumiri în rândul anumitor persoane juridice, atunci termenul de începere a lucrărilor va fi amânat, nu se știe până când.

    Politicul își va spune însă și de această dată cuvântul, prin aceea că până la alegerile locale din iunie 2012 mai este aproape un an și, deci, treburile vor fi cât de cât grăbite. Ca urmare, cele două proiecte, deși nu sunt singurele cu finanțare europeană demarate în Pitești sau în Argeș, vor constitui un mijloc prin care partidelele politice, atât cel din conducerea Primăriei, cât și cel din conducerea Ministerului de resort, respectiv al Turismului și Dezvoltării, vor dori, prin reprezentanții lor, să-și atragă cât mai mult capital de imagine. Nu ne mai rămâne așadar decât să pariem pe cine va ieși primul: Tudor Pendiuc sau Elena Udrea?!

    [555x222px]Joia-_pentru-copii_epitesti

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    570 X 90 CAPRA 3