New Profesional Consult 930 x 122

    ionica

    Dracul politic îşi bagă coada şi la biobază?

    În luna noiembrie a anului 2011, Primăria Piteşti a trimis către Sistemul Electronic Naţional de Achiziţii Publice documentaţia necesară pentru lansarea licitaţiei privind construirea unei noi biobaze pentru câini la Smeura. De atunci şi până acum, însă, nu s-a întâmplat nimic, în sensul că licitaţia nu a fost lansată. Dacă ar fi fost vreo problemă cu documentaţia, atunci SEAP ar fi trebuit deja să informeze Primăria şi să solicite fie refacerea ei, fie lămuriri. Cum nu s-a întâmplat aşa ceva, există acum suspiciuni de implicare a factorului politic în această chestiune.

    Viceprimarul municipiului Piteşti Cornel Ionică este de părere că ceva este putred la mijloc. „Este suspect că nu se mişcă nimic cu biobaza noastră… Aşteptăm să ni se desemneze constructorul şi aşteptăm degeaba de luni de zile.

    Am pierdut timp preţios, acum am fi putut să ne apucăm de treabă. Problema câinilor este una foarte importantă şi vrem să o rezolvăm, dar se pare că nu se doreşte de undeva de sus”, ne-a declarat Cornel Ionică.

    În proiectul de buget pentru anul în curs există prevăzută suma de 1,2 milioane de lei pentru începerea lucrărilor la noua biobază care va avea o capacitate de circa 2.000 de locuri. Aceasta va fi situată la doi paşi de biobaza administrată de asociaţia Ute Langenkamp din Germania, pe un teren care a fost deja achiziţionat de Primăria Piteşti.

    Interesant este faptul că, în timp ce Primăria Piteşti aşteaptă să se dea undă verde licitaţiei, pentru alte Primării din ţară cu altă culoare politică efectiv „curg” licitaţii, conform datelor disponibile pentru SEAP. Primăria Piteşti este o „redută” a PSD, în vreme ce PDL este la guvernare ajutat de UNPR şi UDMR.

    555 X 222 POSADA 2

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    570 X 90 POSADA 3