930×122 POSADA 5

Pitesti

E OFICIAL! ZONE DE RISC ÎN PITEŞTI

Zone de risc în Piteşti. Pentru anul în curs municipalitatea a prevăzut 150.000 de lei pentru actualizarea hărţii strategice de zgomot a Piteștiului. Harta este întocmită pe baza unor măsurători, măsurători care stabilesc zonele cu probleme la acest capitol.

Citiți și: Pitești. Imagini incredibile cu 2 cai scăpați de sub control!

Cea mai importantă sursă de zgomot în Pitești este traficul rutier. Numărul maşinilor fiind în creştere, este de aşteptat ca şi zonele cu probleme la capitolul zgomot să fie mai multe decât în anii precedenți.

Rezultatele măsurătorilor anterioare arătau că zonele din Piteşti în care nivelul maxim admis de decibeli era depăşit sunt Nord (foto), bulevardul Petrochimiştilor (din cartierul Prundu), Grădina Publică din Centru (fostul parc 1907) şi Expo-Parc. De exemplu, în zona Nord a fost înregistrat un nivel de zgomot de aproape 68 de decibeli, în condiţiile în care maximum acceptat este de 64 de decibeli. Pentru Grădina Publică şi Expo-Parc maxima admisă este de 45 de decibeli, dar măsurătorile au înregistrat 58 de decibeli.

Citiți și: Pitești. Festival internațional, 3 zile, în oraș

Montarea unor materiale fonoabsorbante şi plantarea de copaci ar reprezenta soluţii pentru reducerea în aceste zone a nivelului de zgomot.

[555x222px]KV_Summer_epitesti

Comentarii

570 X 90 POSADA 3