New Profesional Consult 930 x 122

Pitesti

zgomot

ÎN PITEȘTI E PREA MULT ZGOMOT! CARE SUNT SOLUȚIILE PRIMĂRIEI?

Primăria Piteşti a elaborat un plan de reducere a zgomotului în mai multe zone ale municipiului în care se înregistrează, din diverse motive, depăşiri ale limitelor normale admise. Conform studiilor de specialitate, în Piteşti sunt peste 94.000 de cetăţeni expuşi la zgomote mai puternice de 50 de decibeli din cauza traficului rutier şi 56.400 supuşi la zgomote mai puternice de 65 de decibeli. Normele legale în vigoare admit zgomote de maxim 55 dB.

Citiți și: Pitești. Imagini incredibile cu 2 cai scăpați de sub control!

Pentru a reduce nivelul de zgomot Primăria are în vedere următoarele proiecte (unele dintre ele sunt în derulare încă de pe acum): construirea de noi sensuri giratorii şi parcări, introducerea de sensuri unice, construirea de piste pentru bicicliști, realizarea pasajului suprateran rutier de la Podul Viilor, înlocuirea suprafeţei actuale de rulare cu materiale fonoabsorbante (care pot scădea nivelul de zgomot cu 5 dB), reorganizarea traficului rutier (cu puncte de parcare în zonele de periferie şi de acces în oraş, în sistem park and ride), reducerea numărului de vehicule grele care tranzitează oraşul, creşterea suprafeţelor pietonale, construirea de parcări subterane în zona centrală și reabilitarea termică şi fonică a clădirilor.

Singura zonă liniştită declarată oficial în Piteşti este Parcul Trivale (acolo unde se înregistrează zgomote constante de sub 55 dB pe o suprafaţă de cel puţin 4, 5 hectare).

Citiți și: Pitești. Festival internațional, 3 zile, în oraș

555 pe 222 COSTACHE

Comentarii

Un comentariu

  • costica spune:

    inteligenti oameni la primarie…..face-ti sensuri giratori! multe multe…la fel ca alea neterminate!
    „inlocuirea suprafeţei actuale de rulare”, aici sunt pentru (vezi cum se circula noaptea pe ploaie, parca esti legat la ochi), dar inlocuirea cu un strat corespunzator (care reflecta lumina corect ….nu stiu cat de fonoabsorbant o sa fie…) – oricum tare asta: se inlocuieste pentru ca face zgomot…..varba lui drangnea, daca prostia ar fi infractiune….. daca ar fi gandit cineva de la inceput ar fi fost ce trebuie (rezistenta, zgomot, vizibilitate etc)…
    „reorganizarea traficului rutier „: sunt super pentru……dar aduce-ti pe careva cu mintea limpede, ca prea aiurea e „gandita” circulatia in pitesti.

New Profesional Consult 570×90