EcoMoto 930×122

autobuz

EXCLUSIV! CUM VOR FI MODERNIZATE STAŢIILE DE AUTOBUZ DIN PITEŞTI

Studiul de fezabilitate pentru reamenajarea staţiilor de autobuz din Piteşti este gata, urmând să fie supus aprobării în şedinţa în plen din această săptămână a Consiliului Local. Ar urma să fie modernizate 99 de staţii, situate în întreg municipiul pe o lungime de aproape 47 de kilometri.

Citiți și: Intervenție surprinzătoare la grădiniță, în Pitești

Potrivit studiului, se au în vedere următoarele lucrări: dotarea fiecărei stații cu câte două panouri laterale electronice pentru informarea călătorilor (cu informații despre traseu și timpul de aşteptare și cu hărţi); dotarea cu câte un panou digital interactiv pentru afişarea, la cerere, a unor informaţii precum preţul biletelor şi abonamentelor de transport; montarea de benzi tactile pentru persoanele cu dizabilităţi; amenajarea a 20 de puncte de vânzare a biletelor şi abonamentelor de călătorie; amenajarea de grupuri sanitare în staţiile de călători de la capetele de linie și montarea de camere video de supraveghere în fiecare staţie.

Devizul general al lucrărilor se ridică la 8.500.000 de lei. Banii ar urma să fie accesați prin programe cu finanţare europeană. Lucrările se înscriu în planul de mobilitate urbană, un proiect mai amplu, care prevede și cumpărarea de autobuze electrice. Rămâne de văzut când va fi materializat proiectul.

Citiți și: Pitești. N-ai să crezi așa ceva! Pentru ce s-au dat amenzi în localuri

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3