Donaris 930 x 122

Pitesti

tantar-malarie

EXCLUSIV! PLAN DE COMBATERE A VIRUSULUI ZIKA ÎN PITEŞTI

Primăria Piteşti va propune Consiliului Local, care se va reuni săptămâna viitoare în plen în ședință ordinară, alocarea de urgenţă a sumei de 160.000 de lei pentru tratamente împotriva țânțarilor, menite să ţină la distanţă temutul virus Zika.

Citiți și: Exclusiv: Zara și-a făcut bagajele! Centrul Piteștiului rămâne mai pustiu

Acesta se face vinovat de moartea mai multor persoane, primul focar apărând în Brazilia. S-a constatat că virusul – extrem de agresiv şi care provoacă hemoragii, febră și cedarea organelor interne – este transmis de ţânţari şi a ajuns să se multiplice şi pe cale sexuală.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a emis o avertizare la nivel global, solicitând autorităţilor să ia măsuri de prevenire şi combatere a acestei maladii. Prefectura Argeş şi Direcţia de Sănătate Publică au realizat un plan în acest sens, care se bazează tocmai pe eliminarea ţânţarilor. Primăria Piteşti s-a conformat planului şi alocă banii necesari pentru începerea operațiunilor de dezinsecţie pe raza municipiului imediat ce vremea o va permite.

Citiți și: Pitești. Veste excepțională! Toată lumea se va bucura

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90