930 x122 grota rece

nita

Experiment termic la Pitesti

Conducerea Primariei Pitesti a anuntat miercuri, 25 august, ca unul dintre obiectivele sale prioritare este acela ca locatarii fiecarui apartament in parte sa plateasca pentru utilitati exact atat cat consuma. Pentru aceasta, insa, este nevoie de implementarea unui sistem de facturare individuala si de regandirea sistemului de alimentare cu energie termica si apa calda in blocuri.

Ideea este ca retelele sa fie „trase” pe casa scarii iar de aici alimentarea apartamentelor sa se faca individual, pe orizontala. Pentru a dovedi eficienta sistemului, municipalitatea va alege in cel mult doua saptamani un bloc in care stau cu precadere pensionari buni platnici si in care gradul de debransare este redus. Mare parte din cheltuieli vor fi suportate de termoficare.

Sistemul ar putea fi extins si la celelalte blocuri din Pitesti daca va exista interes, insa investitiile vor fi realizate in baza unui parteneriat. Pentru blocurile unde nu se inregistreaza datorii municipalitatea va suporta cheltuielile legate de manopera aferenta lucrarilor de schimbare a circuitelor interioare.

Pe de alta parte, Aurelian Nita, directorul Serviciului Public de Termoficare al municipiului Pitesti (care in scurt timp va deveni societate comerciala) a prezentat un raport privind situatia documentatiilor depuse de pitesteni in vederea debransarii. Conform raportului, pana acum au fost inregistrate circa 4.800 de cereri de debransare, dar si…15 cereri de rebransare la sistemul centralizat!

Nita a spus ca spera ca in aceasta iarna sa fie pastrat acelasi pret de productie pentru energia termica, desi daca pretul gazelor va creste exista posibilitatea ca si tarifele termoficarii sa creasca. Pretul ar putea fi mentinut la acelasi nivel in conditiile in care Guvernul a anuntat ca mentine subventiile pentru populatie ca si in iernile trecute.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90