930×122 CAPRA 5

blocuri

EXPERTIZĂ SEISMICĂ PENTRU BLOCURILE DIN PITEȘTI

Primăria Piteşti va notifica în perioada următoare asociaţiile de proprietari din blocurile din municipiu construite înainte de anul 1970 că au obligaţia legală să realizeze, pe cheltuiala lor, expertizarea tehnică a imobilelor din punct de vedere seismic.

Citiți și: România, zguduită de cutremur în această dimineață!

Potrivit viceprimarului Cornel Ionică, în unele cazuri (pe care nu le precizează) Primăria va contribui, ulterior, cu o parte din suma necesară consolidării. În bugetul local pentru 2016 au fost prevăzuți în acest sens 800.000 de lei.

Asociaţiile de proprietari au, însă, bani puțini, iar expertizarea costă destul de mult. În aceste condiţii, până acum doar două blocuri din Pitești au fost expertizate seismic. Rezultatele expertizelor au arătat că cele două blocuri nu au nevoie de lucrări de consolidare și că vor rezista fără probleme la un cutremur de mai mare magnitudine. Dar celelalte, blocurile turn vechi de aproape o jumătate de secol încă neexpertizate seismic? Vor rezista la un cutremur de 7 grade pe scara Richter?

Citiți și: Șofer imobilizat în trafic. Era căutat în toată lumea, dar l-au prins în Argeș

Legea prevede sancţiuni pentru asociațiile care nu fac expertiza. De amendat, nu a fost, însă, amendată nicio asociație din municipiu, autoritățile dovedind indulgență.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3