Donaris 930 x 122

maidanezi

Fara custi de caini la bloc

Custile de caini de la blocuri vor deveni o amintire. Cel putin, aceasta este promisiunea primarului municipiului Pitesti, Tudor Pendiuc, cel care afirma ca cetatenii care vor sa aiba caini trebuie sa isi si asume responsabilitatea pentru ei.

Tudor Pendiuc, primarul municipiului Pitesti, a declarat miercuri, 8 septembrie, ca toate custile pentru caini existente in prezent la blocurile din oras vor fi ridicate. Aceste constructii nu vor mai fi permise pe domeniul public, cetatenii care vor dori sa adopte maidanezi avand posibilitatea de a-i lua in ingrijire doar acasa.

Aceasta decizie va fi insa pusa in aplicare doar in momentul in care vor incepe lucrarile pentru realizarea noului adapost pentru maidanezi, adapost pe care municipalitatea il va construi in zona CET Sud pe functionare de carbune (in zona unei hale dezafectate).

De asemenea, cetatenii care vor mai abandona caini vor fi amendati cu pana la 2.000 de lei fiecare. Municipalitatea a avizat deja alocarea a 300.000 de lei pentru constructia unui nou adapost pentru caini, fiind inceputa si proiectarea noii cladiri.

Municipalitatea nu este multumita de modul in care a decurs pana acum activitatea de strangere a maidanezilor din oras, protocolul incheiat in acest sens cu o asociatie germana care isi are sediul la Biobaza de la Smeura fiind pe punctul de a fi reziliat. Primaria Pitesti a decis sa organizeze propriile echipe de ecarisaj, dar si o Politie a Animalelor care sa ajute la diminuarea numarului de maidanezi pe strazi. Noul adapost va avea o capacitate de circa 2.000 de locuri si va fi disponibil la anul.

 

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3