Kaia 930 x 120

radu_berceanu-pdl-gorj

Firma lui Berceanu a cîștigat licitația pentru DN 73 Pitești-Câmpulung

Unul dintre cele mai râvnite contracte de finanțare (100 milioane de euro) este cel privind refacerea drumului DN 73 Pitești-Câmpulung. Câștigătorul licitației este nimeni altul decât fostul Ministru al Transporturilor Radu Berceanu. Firma acestuia, AVI, va lucra în asociere cu o altă companie de construcții, STRACO Grup. 

Potrivit unei informări din 2009 a site-ului antena3.ro, firma ministrului transporturilor, Radu Berceanu este principalul furnizor de elemente din fibră de sticlă pentru trenurile de metrou şi automotoarele CFR. AVI, firma patronată de Berceanu, furnizează diverse produse unor companii mari care, la rândul lor fac afaceri cu statul. Mai exact cu Metrorex şi CFR, societăţi aflate în subordinea Ministerului Transporturilor.

Compania ministrului Radu Berceanu, AVI, livrează celor trei companii elemente din fibră de sticlă, scaune, plafoane de interior şi alte componente pentru ramele de tren sau de metrou, scriu jurnaliştii de la revista Săptămâna financiară. În urma contractelor derulate în ultimii 7 ani cu cele trei firme, AVI, a încasat peste 700 de milioane de euro. Jurnaliştii de la Săptămâna Financiară mai spun că pentru majoritatea contractelor nu s-a făcut licitaţie, ci au fost atribuite prin selecţii de oferte.

Ministrul Berceanu avea la vremea respectivă o explicaţie foarte simplă. Prin intermediul consilierilor lui, susţine că toate contractele au fost semnate şi au intrat în vigoare în perioada în care Radu Berceanu nu se afla la conducerea ministerului.

Cât privește compania de constructii Straco Grup din Bucuresti, controlata de oamenii de afa-ceri Alexandru si Traian Horpos, după preluarea integral a firmei Genesis International din Bucuresti, a fost implicata in constructia unui tronson al centurii de sud a Capitalei. Straco Grup este unul dintre cei mai activi constructori din Bucuresti, fiind implicat in mai multe contracte de reabilitare a strazilor atat cu primaria sectorului 3, cat si cu Primaria Bucuresti. Principalii actionari ai Straco Grup sunt Alexandru Horpos, care detine 37,5% din actiuni, Traian Horpos, cu 27,5%, si Vlad Vamesu, cu 20%.

555 X 222 CAPRA
570×90 MAIA