930 x122 grota rece

spitalul_judetean_arges

Florea Costache prevede haos in sistemul sanitar

Daca Guvernul isi respecta programul de adoptare a unor acte normative, atunci la 1 iulie 2010 spitalele din Arges ar trece in administrarea autoritatilor locale. Florea Costache, vicepresedinte al Consiliului Judetean, declara insa ca un astfel de proiect ar duce sistemul sanitar in haos.

Florea Costache, vicepresedinte al Consiliului Judetean Arges, a declarat marti, 1 iunie, ca, in conformitate cu un proiect de ordonanta de urgenta, Spitalul Judetean si Spitalul de Pediatrie ar urma sa treaca din administrarea statului in cea a Consiliului Local Pitesti in termen de o luna. Termenul prevazut de proiect este 1 iulie, iar daca trecerea se produce, sustine Florea Costache, va urma haosul.

Costurile ar fi insa foarte mari. Florea Costache a declarat ca numai valoarea datoriilor pe care le are Spitalul Judetean Arges se ridica la suma de 30 de milioane de lei. Chiar daca Spitalul ar trece la Consiliul Judetean, forul de conducere al judetului nu si-ar putea permite sa achite datoriile decât esalonat si doar diminuând investitiile din alte sectoare de activitate, deoarece surse in plus decât cele existente nu sunt.

„Asupra bugetelor locale o asemenea cheltuiala ar avea efecte devastatoare. Toate spitalele au datorii din cauza managementului unora si altora. Problema este ca numai in Arges si in Prahova se pune chestiunea trecerii spitalelor judetene la Consiliile Locale si nu la Consiliul Judetean, ceea ce nu este normal”, a spus Florea Costache.

Conducerea Primariei Pitesti s-a exprimat deja impotriva ideii de a prelua Spitalul Judetean, principalul argument fiind acela al costurilor foarte mari si al datoriilor. In plus, adresabilitatea pentru pacienti s-ar restrânge la locuitorii municipiului.

{loadposition inside}

 

 

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3