EcoMoto 930×122

proiect_prefect_ep

Functionari argeseni invata gratuit sa acceseze fonduri europene

Luni, Instituţia Prefectului Argeş a organizat conferinţa de lansare a proiectului „Integrarea europeană a funcţionarilor din administraţia publică locală prin dezvoltarea abilităţilor de management de proiect”. Prezenţa din partea autorităţilor locale a fost una consistentă, fiind în sală numeroşi primari, lucru cu atât mai important cu cât, acest prim proiect accesat de către Prefectura Argeş şi cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Dezvoltarea Capacităţii Administrative va permite specializarea gratuită a 250 de angajaţi din Instituţia Prefectului, CJ Argeş, primării şi instituţii descentralizate.

Pe parcursul unui an, cei 250 de funcţionari publici şi personal contractual din cadrul primăriilor şi consiliilor locale ale comunelor, oraşelor şi municipiilor din judeţul Argeş, din cadrul Consiliului Judeţean Argeş şi din Instituţia Prefectului – Judeţul Argeş, care îşi desfăşoară activitatea în compartimentele de dezvoltare comunitară (agenţi de dezvoltare locală), afaceri europene, integrare europeană, servicii descentralizate, implementare proiecte, achiziţii publice, investiţii, contabilitate, urbanism, respectiv vor fi pregătiţi, aşa cum a afirmat Florin Dumitrache, asistent manager, pentru managementeul proiectelor cu finanţare europeană- conceperea proiectului, accesare şi implementarea lui- limba engleză în administraţie şi exemple de bună practică europeană în domeniul administraţiei publice.

141 de funcţionari publici şi 109 persoane contractuale (câte două pentru primăriile rurale, 3 de la primării de oraşe, 4 de la primării de municipii, 20 de la CJ, 9 de la Prefectură), vor participa şi la seminarii şi schimburi de experienţă, toate gratuit.

„Mă bucur să văd că în sală este un număr important al reprezentanţilor administraţiilor publice, mai ales primari. Este un moment remarcabil pentru că în timpul în care am fost în fruntea instituţiei am participat la multe întruniri, dar niciuna de acest nivel. Este primul proiect finanţat de UE şi dumneavoastră sunteţi beneficiarii proiectului. Aveţi posibilitatea ca 250 de funcţionari de la dumneavoastră să se şcolească gratuit şi să acumuleze cunoştinţe în domeniul administraţiei publice. Trebuie să recunoaştem că la acest capitol suntem cu toţii deficitari. Nu este însă o ruşine atâta timp cât avem dorinţă să învăţăm, iar acum avem şi posibilitatea de a învăţa gratuit. Aşa că vă transmit să exploataţi la maximum această oportunitate”, le-a transmis prefectul participanţilor.

Vor fi selectate: din 95 comune – 190 de persoane (aproximativ 95 funcţionari publici şi 95 de persoane contractuale), din cele 4 oraşe – 16 persoane (8 funcţionari publici şi 8 persoane contractuale), din cele 3 municipii – 15 persoane (9 funcţionari publici şi 6 persoane contractuale), din Consiliul Judeţean Argeş – 20 persoane funcţionari publici şi din Instituţia Prefectului – Judeţul Argeş – 9 funcţionari publici.

Şi Simona Bucura Oprescu, vicepreşedintele CJ Argeş, care este partener al Prefecturii Argeş, a lăudat reuşita acestui proiect la care s-a muncit ani buni până s-a obţinut finanţarea. „Cred că iniţiativa este una foarte bună. Ştim că în această Europa unită în care ne dorim ca administraţiile locale să fie motoare de dezvoltare pentru localităţi, profesionalizarea celor care ocupă funcţii în administraţie este extrem de important. Este o surpriză plăcută să văd că sunt atât de mulţi primari şi reprezentanţi ai primăriilor. Felicit Instituţia Prefectului şi sper ca efectele acestui demers să se simtă cât mai curând”, a precizat vicele CJ Argeş.

Florin Dumitrache, a mai precizat că acest proiect vine ca o completare, la o scară însă mult mai mare, a proiectului promotorilor locali, acei angajaţi specializaţi la anumite comune pe proiectele europene, care însă a avut succes în prea puţine localităţi- Bârla, Lereşti, Nucşoara, Valea Mare Pravăţ sau Vultureşti.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3