930×122 CAPRA 5

groapa-gunoaie

Gunoiul, prea scump

Pitesti. 4 decembrie 2009.
Zece primarii din judetul Arges au fost amendate de Comisariatul Judetean al Garzii Nationale de Mediu pentru ca nu au inchis gropile neconfome de gunoi și nu au angajat firme de salubritate. Potrivit unei noi circulare primite de la Uniunea Europeana, pana la 31 decembrie trebuie inchise toate gropile de gunoi neconforme, in caz contrar, din 2010, Romania va plati amenzi de 200.000 euro pe zi pentru gropile de gunoi neconforme.
In Arges au fost depistate, in urma unui control al Garzii de Mediu, zece comune in care gropile de gunoi neamenajate sunt inca operationale, desi trebuieau inchise inca din luna iunie. Este vorba de localitaile Aninoasa, Bascov, Buzoiesti, Babana, Mihaesti, Raesti, Mirosi, Stolnici si Stefan cel Mare, cu cate un depozit, si Barla, unde exista chiar doua gropi neconforme. Cele zece primarii au fost sanctionate cu amenzi de cate 15.000 lei si au fost avertizate ca in doua saptamani sa semneze contracte cu firme specializate pentru transportarea gunoiului la noile platforme, in caz contrar amenda va fi de un miliard de lei vechi.
Primarii amendati spun ca vor sa se conformeze, insa pana cand rampele de colectare nu vor fi gata, nu pot sa inchida aceste gropi de gunoi. Motivul este saracia oamenilor care nu isi permit sa plateasca transportul gunoiului catre gropile aflate in jurul oraselor. Pentru colectarea gunoiului menajer satenii plateau primariei 10 lei pe an, in timp ce odata cu inchidere acestor gropi neecologice acestia vor fi obligati sa achite 20 de lei pe luna pentru a scapa de gunoi.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90