New Profesional Consult 930 x 122

autobuze

ÎN BUCUREŞTI ELEVII CIRCULĂ GRATIS. ÎN PITEŞTI NU SE POATE!

În București elevii circulă gratis! În Pitești nu se poate! De astăzi, 11 februarie 2019, TOȚI elevii care învaţă în Bucureşti și care domiciliază în Capitală au gratuitate pentru transportul public în comun administrat de municipalitatea bucureșteană.

Citiți și: S-a semnat contractul! Vești bune pentru mii de elevi

Potrivit Primăriei Generale, elevii care frecventează o unitate de învăţământ din Bucureşti şi care au domiciliul în Capitală beneficiază de azi de gratuitate la abonamentul lunar urban general pe mijloacele de transport în comun.

Și elevii care locuiesc în judeţul Ilfov vor beneficia de acest drept. În plus, vor putea beneficia şi de un abonament lunar valabil pe linia regională de domiciliu.

Citiți și: Surprize mult așteptate în Parcul Ștrand

„Primăria Capitalei, prin Societatea de Transport Bucureşti STB SA, acordă gratuitate pentru toţi elevii din învăţământul preuniversitar obligatoriu acreditat/autorizat care frecventează cursurile unei instituţii de învăţământ din Capitală.

Elevii care frecventează o unitate de învăţământ din Bucureşti care au domiciliul în Capitală beneficiază de gratuitate la abonamentul lunar urban general. Și elevii care locuiesc în judeţul Ilfov vor beneficia de acest drept. În plus vor putea beneficia şi de un abonament lunar valabil pe linia regională de domiciliu.

Gratuitatea se aplică doar pentru abonamentul urban general şi pentru cel valabil pe linia regională de domiciliu şi se acordă numai pentru elevii din învăţământul acreditat/autorizat (curs de zi, frecvenţă redusă), primar, gimnazial, liceal şi profesional, care au vârsta de până la 18 ani sau până la finalizarea studiilor liceale/profesionale”, informează Primăria Municipiului București.

În Piteşti, în schimb, elevii sunt nevoiţi să plătească pentru a putea circula cu autobuzele societății de transport local de călători a municipalității, Publitrans. Primăria subvenţionează doar 50% din preţul abonamentelor pentru elevi, de parcă s-ar face gaură în cer prin acoperirea preţului în procent de 100%!

Încercările repetate ale unor consilieri locali de a determina Primăria să suporte întreaga contravaloare a abonamentelor pentru elevi s-au lovit până acum de refuzuri repetate din partea Primăriei lui Cornel Ionică.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3