EcoMoto 930×122

Arges

ÎNCEP PROCEDURILE PENTRU NOUL POD PESTE ARGEȘ

Una dintre cele mai importante investiţii pe care Primăria Piteşti le are în vedere pentru următorii ani este construirea unui nou pod peste râul Argeş, în zona Calea Depozitelor, care să facă legătura cu comuna Mărăcineni. Proiectul, realizat de SC Proiectări Lucrări de Artă SRL, este deja definitivat, iar Primăria vrea să obțină fonduri europene pentru materializarea lui. Potrivit municipalității, investiția depășește 50.000.000 de euro.

Citiți și: Accident cu un TIR și 2 mașini! O persoană este rănită

Cornel Ionică, viceprimar al municipiului, a fost astăzi la Institutul Pomicol Mărăcineni, acolo unde s-a întâlnit cu echipa de conducere a institutului şi cu primarul comunei, Nicolae Dascălu. Viceprimarul explică motivul vizitei:

„Procedurile sunt avansate. Pilonii de susţinere vor începe în zona străzii Depozitelor din Piteşti şi vor ajunge până la staţia Lukoil din Mărăcineni. Este, aşadar, un proiect care necesită conlucrare. O parte dintre piloni se vor afla pe terenul Institutului Pomicol. Am găsit înţelegere şi deschidere totală pentru acest proiect, iar Primăria Mărăcineni va demara procedurile pentru preluarea de la Institut a porţiunilor de teren care vor fi afectate.”, precizează Cornel Ionică pentru ePitești.

Citiți și: Grav accident rutier ACUM! Două mașini sunt „praf”

Amintim că podul ar urma să aibă o lungime totală de circa 600 de metri şi o lăţime de peste 21 de metri. În proiect se prevede ca pe fiecare sens de mers să existe câte două benzi, cu o lăţime totală de 8 metri. Sub partea de rulare destinată maşinilor ar urma să fie amenajate piste pentru bicicliști şi pentru pietoni, care astfel ar putea traversa podul în siguranţă. De asemenea, podul ar avea în mijloc un pilon de susţinere în formă de lalea Burgundy (laleaua este simbol al Piteștiului), care în fiecare zi a săptămânii, cu ajutorul ledurilor, ar urma să fie luminat în câte o culoare diferită (câte o culoare din curcubeu – roşu, orange, galben, verde, albastru, indigo şi violet).

Ar mai fi construite şi drumuri de legătură cu podul, cu o lungime totală de aproape 2, 4 kilometri.

Rămâne de văzut dacă și când va obține Primăria bani europeni pentru acest proiect și când vor începe lucrările.

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90