New Profesional Consult 930 x 122

pitesti

Investiţii în cultură, sport şi recreere la Pitesti

Pentru anul în curs, Primăria Piteşti a prevăzut cheltuieli totale de 13.768.000 lei pentru capitolul „Cultură, spaţii verzi, recreere, sport”. La aceste capitol figurează investiţii spectaculoase, una dintre cele mai importante fiind aceea de creare a parcului Lunca Argeşului.

Investiţiile care vor fi realizate cu aceşti bani sunt crearea Parcului Lunca Argeşului, reabilitarea şi modernizarea parcului Ştrand, modernizarea Grădinii Zoologice din Trivale, amenajarea Bazei de Agrement Trivale, amenajarea de noi locuri de joacă, modernizare pistei de atletism a Stadionului „Nicolae Dobrin” şi modernizarea Stadionului „Nicolae Dobrin” pentru a răspunde criteriilor de licenţiere şi omologare cerute de Federaţia Română de Fotbal.

Investiţia de la stadion va fi realizată în parteneriat cu Federaţia Română de Fotbal şi are drept scop obţinerea licenţei de folosire a stadionului pentru jocurile din Liga a II-a şi din prima Ligă.

Pentru unele proiecte – cum ar fi crearea parcului Lunca Argeşului şi reabilitarea parcului Ştrand – o parte din sumele alocate de la bugetul local reprezintă doar cofinanţări la sume mult mai mari obţinute prin atragerea de fonduri europene.

Pentru Lunca Argeşului, bugetul total este de aproape 10 milioane de euro.

Kaia 555×222
eurial 570×90