SMART KIDS 930X122

primaria-vopsea

Jale in administratia locala din Pitesti

Jale in administratia publica locala! Din cauza legii unitare de salarizare veniturile angajatilor au scazut foarte mult, asa incat multi salariati au demisionat. Noile masuri ale Guvernului Boc, preconizate a fi luate din iunie, pun si mai mult pe jar autoritatile locale.

Primaria Pitesti a intocmit un raport care fi supus atentiei guvernantilor si Consiliului Local cu privire la problemele determinate de aplicarea noii legi privind salarizarea unitara a angajatilor din administratia publica. Raportul arata ca din ianuarie si pana in prezent veniturile angajatilor din administratia publica pitesteana au scazut cu 30%, contrar unui articol din lege care dispune ca realizarea trecerii la noul sistem de salarizare se va face treptat pentru ca nicio persoana sa nu sufere diminuari ale veniturilor. Problemele nu se opresc insa aici.

De asemenea, conducerea Primariei isi exprima nemultumirea ca sunt interzise si alte drepturi ale angajatilor, precum plata orelor suplimentare sau pentru munca prestata in zilele de sarbatoare legala.

„Ca urmare, majoritatea serviciilor publice se confrunta cu deficit de personal, situatie care determina desfasurarea cu greutate a activitatii (de exemplu, la Spatii Verzi este un deficit de 71 de salariati (!), la Reparatii Strazi deficitul este de 18 salariati, la Administrarea Cimitirelor deficitul este de 14 salariati). Cu mari probleme se confrunta Serviciul Public de Termoficare unde, desi are specific de flux continuu, nu are posibilitatea sa acorde nici plata orelor in plus lucrate si nici sa compenseze prin timp liber pentru angajati. Aceste probleme au condus la proteste ale angajatilor care au amenintat cu sistarea furnizarii apei calde si a caldurii. Lipsa posibilitatii de motivare a personalului are urmari negative asupra productivitatii muncii. Situatia financiara a angajatilor a devenit foarte grea, in conditiile in care majoritatea salariatilor au contractat credite bancare pe care, in situatia actuala, nu le mai pot rambursa. Situatia de mai sus va fi amplificata prin aplicarea masurilor de reducere a salariilor din sectorul bugetar, masuri cu privire la care nu putem evalua consecintele intrucat, pana la aceasta data, nu au fost concretizate intr-un act normativ”, se arata in raport.

Conform unei statistici a Primariei, 55% dintre angajatii din subordine au venituri de sub 800 de lei net pe luna.

{loadposition inside}

 

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570×90 MAIA