930×122 CAPRA 5

politia_rutiera

La alegeri, microbuzele si autobuzele vanate de Politie

Pitesti. 18 noiembrie 2009. IJP Arges.
In perioada alegerilor Politia Rutiera va vana toate autobuzele si microbuzele, in scopul prevenirii traseismului electoral si a votului multiplu. Astfel, pentru buna desfasurare a alegerilor din Romania pentru Presedintele Romaniei si pentru prevenirea cazurilor care contravin regimului juridic reglementat de O.U.G. 109/2005 privind organizarea, efectuarea si asigurarea desfasurarii transporturilor rutiere de marfuri si persoane, la nivelul Inspectoratului de Politie al Judetului Arges, in zilele de 22 Noiembrie si 06 Decembrie 2009, Politia Rutiera va organiza actiuni pe toate tronsoanele de drum national in vederea prevenirii tansporturilor de persoane in scop electoral.
In acest sens, Compartimentul de Analiza si Prevenire a Criminalitatii din cadrul I.P.J. Arges informeaza asupra faptului ca votul multiplu reprezinta infractiune, conform art. 26 din Legea 370/2004, modificata si completata prin Ordonanta de Urgenta 95/2009 si se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amenda si interzicerea exercitarii unor drepturi. In ziua de 22 Noiembrie 2009, Politia Rutiera va actiona intre orele 05.00 – 21.00, impreuna cu reprezentanti ai Autoritatii Rutiere Romane, iar acolo unde punctele de control nu sunt acoperite cu inspectori de trafic ai Autoritatii Rutiere Romane, acestea vor fi asigurate de politisti, avand ca dotare autovehiculele prevazute cu aparatura video.
Cei care nu respecta conditiile transportului public prin servicii ocazionale vor fi sanctionati conform O.U.G. 109/2005, cu amenzi contraventionale de la 1.000 la 9.000 de lei.
Pentru toate sesizarile privind incidente electorale, cetatenii sunt rugati sa apeleze numarul unic pentru apeluri de urgenta 112. In zilele de 22 Noiembrie si 06 Decembrie 2009, personalul Dispeceratului pentru Apeluri de Urgenta 112 va fi suplimentat, astfel ca toate sesizarile privind incidentele electorale vor f preluate exclusiv de un operator. Mai multe detalii despre infractiunile si contraventiile prevazute de legea electorala pot fi gasite si pe site-ul Ministerului Administratiei si Internelor www.votcorect.mai.gov.ro

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90