NOR CURIER 930X122

legea mirosurilor

    LEGEA MIROSURILOR VA SANCȚIONA DOAR FIRMELE

    O lege ce se va aplica de joi stabilește sancționarea aspră a firmelor care desfășoară activități ce deranjează din punct de vedere olfactiv și interzicerea, de către autoritățile locale, a tuturor activităților desfășurate în zonele rezidențiale ce pot deranja prin mirosurile degajate. Totuși, Legea mirosurilor nu se referă și la activitățile desfășurate în blocuri, precum gătitul sau fumatul.

    Citiți și: Legea mirosurilor, aplicată și pentru cei care stau la bloc. Amenzi uriașe!

    Legea nr. 123/2020 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2005 privind protecţia mediului, apărută luni în Monitorul Oficial, sau, după cum mai este ea cunoscută, Legea mirosurilor, va obliga firmele și alți operatori economici să aibă sisteme proprii de monitorizare a disconfortului olfactiv generat, dar și să elaboreze și să respecte planuri de gestionare a disconfortului olfactiv. În mod evident, este vorba despre firmele ce pot genera disconfort olfactiv în apropierea lor.

    Faptul că legea nu vizează locatarii de la bloc reiese din mai multe definiții conținute de document. De exemplu, disconfortul olfactiv este definit ca “efectul generat de o activitate care poate avea impact asupra stării de sănătate a populaţiei şi a mediului, care se percepe subiectiv pe diferite scale de mirosuri sau se cuantifică obiectiv conform standardelor naţionale, europene și internaționale în vigoare”. Astfel, chiar dacă este deranjant, mirosul de mâncare de pe scara blocului nu poate fi totuși considerat un pericol asupra stării de sănătate a populaţiei şi a mediului.

    Ca idee, Legea mirosurilor a fost concepută, așa cum spun și inițiatorii ei pe site-ul dedicat acestei legi, pentru a obliga operatorii economici care generează mirosuri „să ia toate măsurile referitoare la prevenirea şi reducerea disconfortului olfactiv, astfel încât să nu afecteze sănătatea populației şi mediul în întregul său”.

    [555x222px]Joia-_pentru-copii_epitesti

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    New Profesional Consult 570×90