930 x122 grota rece

masini_ridicate111

Liber la haos. In Pitesti nu se mai ridica masinile parcate aiurea!

Pitesti. 24 februarie 2010.
Soferii indisciplinati care parcau pe unde apucau pot rasulfa usurati. De ceva vreme platformele de ridicat masini ale societatii CNCD-GIREXIM au intrat in garaj si acolo au ramas pentru o perioada nedetermintata. In prezent activitatea firmei de ridicat autoturismele parcate neregulamentar a fost blocata dupa ce primaria Pitesti si Politia Rutiera au suspendat contractul cu societatea. Motivul in reprezinta faptul ca agentii constatatori din cadrul Serviciului de Politie Rutiera Pitesti refuza sa mai participe la actiunile de ridicat masini, dupa ce 38 de persoane care au constatat daune dupa ce autoturismul a fost ridicat, au dat firma in judecata. Cum procesele verbale constatatoare erau semnate de catre Politia Pitesti, reclamantii s-au intalnit in instanta cu oamenii legii carora soferi l-au cerut sa le fie platie despagubirile. Cum Politia nu avea nicio vina in aceasta poveste, Inspectoratul Judetean Arges a decis sa nu mai execute asemenea operatiuni.
Acum apare si dilema. Deoarece singurii care pot intocmi procesul verbal de constatare si de sancationare pentru parcare in loc interzis sunt politistii de la Rutiera, firma CNCD nu si-a mai putut desfasura actiunea. Si cum totul este suspendat in Pitesti, societatea a participat la o licitatie pentru acelasi gen de activitate la Bucuresti, in sectorul 6. Mai ales ca la Bucuresti taxa de recuperare a masinii ridicate este de 900 lei fata de doar 300 lei cat era la Pitesti.
Primaria incearca totusi incheierea unui protocol cu Politia Rutiera pentru deblocarea situatiei. “Lucrurile sunt scapate de tot din control. Din 5000 de masini ridicate, au fost 38 de contestatii impotriva agentilor de circulatie si vreo 12 au fost castigate in instanta, hotarandu-se returnarea taxei platite de cetateni pentru recuperarea autoturismului. Incerca acum sa incheiem un protocol cu cei de la Politie pentru ca, acolo unde este incalcata clar legea, sa procedam din nou la ridicarea masinilor. Vrem sa avem ordine si sa reusisem sa o restabilim cu respectarea stricta a prevederilor legale. Nu avem conditii pe care noi sa le mai putem impune. Altfel, Politia trebuie sa vina cu multi oameni in strada si nu stiu daca ii are”, a afirmat viceprimarul Cornel Ionica.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3