930 x122 grota rece

buget

LOVITURĂ GREA PENTRU PITEȘTI

Lovitură grea pentru Pitești. Noile reguli fiscale care vor intra în vigoare pe 1 ianuarie 2018 vor duce la scăderea veniturilor comunelor, oraşelor și municipiilor.

Citiți și: Închiriezi cu încredere de la Rent a Car Laguna Goo! Disponibilitate non-stop

Primăriile îşi fac deja socotelile pentru bugetul anului viitor, iar primele estimări sunt gata şi în Piteşti.

Potrivit reprezentanţilor Primăriei, din cauza „revoluției fiscale” promovată de Guvernul PSD+ALDE bugetul Piteștiului pentru 2018 va fi cu nu mai puțin de 20% mai mic decât cel din 2017, care s-a ridicat la circa 120 de milioane de euro.

Citiți și: Hoațele care au furat ziua, în amiaza mare, și-au primit pedeapsa

Îngrijorată, administrația locală speră, totuşi, că vor fi aplicate măsuri compensatorii.

„Pe de-o parte, premierul Mihai Tudose ne-a promis la Bucureşti, la întâlnirea Adunării Generale a Municipiilor, că se vor găsi soluţii de compensare. Una ar fi creşterea cotei din impozitul pe venitul global care revine autorităţilor de la 41,7%, cât este în prezent, la 43%. De asemenea, vor exista şi alte măsuri compensatorii. În plus, să nu uităm de fondurile cu finanţare europeană care vor fi accesate anul viitor.”, declară reprezentanţi ai Primăriei Piteşti, instituție condusă de membri PSD.

Să nu uităm și faptul că, recent, primarul Cornel Ionică vorbea despre posibilitatea ca impozitele și taxele locale să fie majorate în Pitești. Cel puțin deocamdată, nu a fost anunțată o decizie oficială în acest sens.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90