930×122 CAPRA 5

canalizare

Lucrari proaste sau rea-vointa?

Cornel Ionica, viceprimar al municipiului Pitesti, a declarat miercuri, 15 septembrie, ca lucrarile de extindere si modernizare a retelelor de apa si canalizare din oras, lucrari derulate in baza unui program ISPA cu fonduri europene, au intrat intr-un impas. Pentru a debloca situatia, autoritatile locale din Pitesti vor sa faca plangeri la autoritatile europene si la cele portugheze, avand in vedere ca antreprenorul general este din Portugalia.

Problemele au aparut, conform spuselor lui Ionica, din cauza contractorului principal, firma portugheza Soares Da Costa, care nu ar fi achitat sumele de bani cuvenite firmelor subcontractoare care au lucrat efectiv la Pitesti. Este vorba de circa 6,4 milioane de lei, conform spuselor lui Ionica, bani care ar fi trebuit platiti deja unor firme autohtone care nu au cum sa mai asigure in prezent fluxul tehnologic din lipsa de fonduri.

„Din iulie sunt restante. Subcontractorii ISPA au ajuns aproape de sapa de lemn, nu ne asteptam la asa ceva. De aproape o luna nu se mai lucreaza iar unele firme sunt pasibile sa intre in faliment. Ne vom plange la autoritatile centrale si la cele europene, ba chiar si la cele portugheze”, a spus Ionica.

Pe de alta parte, unele lucrari facute de firme din Pitesti au fost realizate de mantuiala, sustin reprezentantii portughezi, motiv pentru care nici nu au fost facute platile. Cornel Ionica admite ca exista si aceasta posibilitate, insa sustine ca marea majoritate a firmelor si-au facut bine treaba si ca trebuie sa le fie virate sumele aferente investitiilor pe care le-au facut. „Nu ne putem permite sa ajungem sa ne inecam exact la mal…”, a spus Ionica.

 

555×222  MAIA
New Profesional Consult 570×90