930×122 CAPRA 5

politist

MAI a început evaluarea polițiștilor argeșeni în teritoriu. 100 dintre ei vor fi dați afară

Ministerul Administrației și Internelor nu a renunțat la disponibilizarea cadrelor. Reprezentanți ai MAI sunt în această perioadă în teritoriu unde se ocupă de evaluarea polițiștilor. 100 dintre polițiștii argeșeni vor fi nevoiți să părăsească sistemul în viitorul apropiat.

Cele 10.000 de concedieri vor veni după Ordinul semnat miercuri seara de ministrul de Interne Traian Igas referitor la reducerea cu 550 lei a normei de hrana a politistilor. Ele vor viza în special personal care face muncă de birou, nu pe cel din stradă.

 

Controversatul ordin a fost transmis miercuri catre toate Inspectoratele Judetene de politie si el prevede ca incepand din 1 iunie politistii vor lua in aceasta luna doar 150 de lei din norma de hrana, adica mai putin cu circa 550 de lei decat pana acum.

Conform liderilor de sindicat, de aceasta prevedere sunt afectati circa 140.000 de politisti, iar o mare parte dintre acestia pierd cam o treime din salariu. Dupa aceasta diminuare a veniturilor, un politist va castiga intre 800 si 1.200 de lei lunar.

Nemultumiti de decizie, liderii de sindicat ameninta cu organizarea de proteste.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570×90 MAIA