New Profesional Consult 930 x 122

arpechim

MAMUT INDUSTRIAL, LA UN PAS DE DEMOLARE

CET Sud I, de la Arpechim, ar putea avea aceeași soartă ca CET Sud II şi CET Găvana, adică să fie dezasamblat.

Citiți și: Pitești: Transformarea mult așteptată! S-a anunțat când va fi gata

Primăria Piteşti a decis să comande realizarea unui studiu pentru a fi aleasă cea mai bună variantă în ceea ce privește CET Sud I: fie demolarea, urmând ca ulterior terenul aferent să fie folosit în alte scopuri, fie concesionarea către o firmă de specialitate, care să preia, eventual, şi sistemul centralizat de termoficare al Piteştiului.

Amintim că în trecut a existat interes pentru preluarea sistemului de termoficare al municipiului (cea mai interesată de proiect fiind compania franceză Dalkia), dar proiectul nu s-a materializat.

Citiți și: Premiu de excelență pentru Pitești!

Studiul va costa 40.000 de lei.

CET Sud II a fost deja demolat, în zonă rămânând în picioare doar un turn înalt. În privința CET Găvana s-a dat acordul vânzării la fier vechi pentru eliberarea terenului, teren pe care ar urma să funcţioneze un parc industrial.

CET-urile sunt energofage şi înregistrează mari pierderi, motiv pentru care autorităţile locale s-au orientat în timp către centrale termice de cartier şi de cvartal.

555×222  MAIA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570×90 MAIA