930 x122 grota rece

primaria pitesti

MERITĂ? FOND MASIV DE SALARII LA PRIMĂRIA PITEȘTI

Merită? Fond masiv de salarii la Primăria Pitești.

Citiți și: LIVE, ACUM! Irina Rimes și Zdob și Zdub, show electrizant la Simfonia Lalelelor

La începutul lunii aprilie a acestui an, pe site-ul Primăriei Pitești au fost publicate, conform legislației în vigoare, informații despre salariile de bază/indemnizațiile lunare, majorările salariale (după caz) și salariile brute lunare ale angajaților municipalității. Mai bine zis, ale angajaților care dețin funcții de demnitate publică (primar, viceprimar) și funcții publice (cum ar fi arhitectul-șef, directorii executivi din instituție, consilierii juridici, etc), dar și ale angajaților care dețin funcții contractuale (inspectori de specialitate, portar, îngrijitoare sau șofer).

În timp ce salariul minim brut pe economie este de 1.900 de lei, în Primăria Pitești o îngrijitoare, de exemplu, are un salariu brut lunar de 2.917 lei.

Citiți și: S-a anunțat! Transport gratuit cu autobuzele Publitrans

Portarul are un salariu brut lunar de 3.099 de lei, iar șoferul, de 3.690 de lei.

Primarul avea, potrivit documentelor oficiale, la sfârșitul lunii martie, un salariu brut lunar de nu mai puțin de 21.375 de lei. Lista completă a salariilor brute ale angajaților din Primărie, AICI.

Dacă facem un calcul, ajungem la concluzia că doar pentru cele 67 de posturi în privința cărora Primăria oferă informații se alocă lunar circa 400.000 de lei pentru salarii brute, ceea ce înseamnă anual aproximativ 4.830.000 de lei.

Precizăm că am luat în calcul doar funcțiile afișate, nu și câte persoane ocupă aceeași funcție (cum ar fi funcția de viceprimar, două în Pitești).

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90