Donaris 930 x 122

calea craiovei

NOI PASAJE RUTIERE ÎN PITEȘTI – ZONELE VIZATE

Primăria Pitești caută proiectant pentru actualizarea Planului Urbanistic General (PUG) al Piteștiului.

Citiți și: Eveniment dramatic lângă Ramada, Pitești!

Proiectantul va fi desemnat în urma unei selecții de oferte. Data limită pentru depunerea ofertelor este 30 mai 2016, ora 10. Valoarea contractului se ridică la peste 66.666 de lei fără TVA. Termenul pentru finalizarea noului PUG este de 12 luni de la data atribuirii respectivului contract.

Municipalitatea motivează că actualul PUG este vechi (datând dinainte de anii 2000) și nu mai corespunde dezvoltării urbanistice din ultimii ani a Piteștiului. De asemenea, un PUG actualizat ar reglementa tehnic și juridic zonele cuprinse în intravilanul și extravilanul municipiului. În plus, potrivit Primăriei, ar rezolva problema organizării circulației rutiere prin dimensionarea corespunzătoare a rețelelor tehnico-edilitare.

Citiți și: Un piteștean de 18 ani a vrut să impresioneze cu orice preț

Zona de studiu care va face obiectul actualizării PUG-ului este de circa 4.073 de hectare, precizează sursa citată.

În cadrul studiului de circulație vor fi avute în vedere următoarele:

-realizarea unor variante de legătură: drum de acces Calea Bascovului – Găvenii – Dobrogeanu Gherea; drum de legătură Prundu Mic – Lânăriei (lângă rambleu cale ferată); legătură rutieră între străzile Dobrogeanu Gherea și George Coșbuc; legătură rutieră între cartierele Trivale și Găvana

-construirea unui nou pod rutier peste râul Argeș

-construirea unui pasaj rutier la intersecția bulevardul Petrochimiștilor – strada Lânăriei (DN 65) cu linia de cale ferată Pitești – Golești

-construirea unui pasaj rutier de suprafață pe Calea Craiovei, la intersecția cu strada Frații Golești și bulevardul Republicii.

Prinderea lor în acest document ar fi o garanție că investițiile precizate vor fi realizate, mai devreme sau mai târziu. Ulterior aprobării noului PUG de către Consiliul Local Pitești, Primăria va căuta surse de finanțare (inclusiv bani europeni) pentru materializarea acestor proiecte edilitare. Apoi ar urma desemnarea constructorilor în urma unor licitații și abia ulterior desemnării vor fi stabilite termenele de execuție.

Conform Primăriei, pentru elaborarea documentului vor fi consultate și firmele de gaze, telefonie fixă, apă-canal, electricitate, etc., firme care au rețele de conducte sau cabluri ce traversează domeniul public al Piteștiului. (Foto: schiță pentru pasajul rutier care ar urma să fie construit pe Calea Craiovei)

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3