930×122 CAPRA 5

primaria pitesti

NOI STROPIRI ÎN PITEȘTI CONTRA TIGRULUI PLATANULUI. PROGRAMUL COMPLET

În perioada 30 septembrie-8 octombrie 2019 în Pitești se va executa cel de al doilea tratament fitosanitar împotriva dăunătorului Corythucha ciliata (Tigrul Platanului), cu mijloace terestre din dotare.

Citiți și: Pitești: Transformarea mult așteptată! S-a anunțat când va fi gata

Acest tratament se va face la arborii și arbuștii din parcurile și grădinile publice și de pe aliniamentele stradale şi în zonele verzi de pe raza municipiului. Vor fi utilizate insecticidele din grupa III de toxicitate Calypso 480 Sc+Karate Zeon, informează Primăria.

Populația este rugată ca pe timpul tratamentului să protejeze rufele întinse în spaţiile deschise, să ţină geamurile închise şi să nu blocheze accesul utilajelor care vor fi folosite la acţiune, iar două ore după tratament să evite scoaterea animalelor de companie (câini şi pisici) în parcuri şi pe străzi.

Citiți și: Salarii la Primăria Pitești: Secretarul – 3600 €, arhitectul și directorul executiv – câte 3000 €

Tratamentul va fi făcut în intervalul orar 7:30-14:30, după următorul program:

-30 septembrie – parcul Prundu, bulevardul Petrochimiștilor, bulevardul Republicii, cartierul Tudor Vladimirescu și bulevardul Frații Golești;

-1 octombrie – parcul Tineretului, Calea Craiovei, strada Exercițiu, strada Nicolae Dobrin, strada Banat, strada Vasile Pârvan și cartierul Razboieni;

-2 octombrie – parcul Central, Târgul din Vale, strada Gheorghe Șincai, cartierul Popa Șapcă și parcul Ștrand (foto);

-3 octombrie – Expo-Parc, Calea Bascovului, zona Nord, bulevardul Negru Vodă și parcul Lunca Argeșului;

-4 octombrie – zona Centru, Calea București, cartierul Traian, cartierul Mărășești și cartierul Teilor;

-7 octombrie – parcul Trivale, parcul Făget, bulvardul Libertății, Calea Drăgășani și cartierul Trivale;

-8 octombrie – parcul Lumina, bulervardul Nicolae Bălcescu și cartierele Găvana II si III.

„În caz de timp nefavorabil, perioada de avertizare se va prelungi cu numărul de zile improprii tratamentului”, transmite municipalitatea.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90