SMART KIDS 930X122

certificat fiscal

NOU LA PRIMĂRIA PITEȘTI

Nou la Primăria Pitești. Începând din data de 27 decembrie 2016, contribuabilii persoane fizice și persoane juridice pot obține online certificatul de atestare fiscală, prin intermediul site-ului https://www.primariapitesti.ro.

Citiți și: Trafic restricționat la ieșire din Pitești. Se lucrează

În acest sens, contribuabilii trebuie să solicite, o singură dată, Primăriei Piteşti înregistrarea ca utilizatori ai sistemului. Cererile de înregistrare ca utilizatori formulate de persoanele fizice se depun la ghişeele de încasări de la sediul Primăriei sau de la centrele de încasări, iar cele formulate de persoanele juridice – la ghişeele de încasări de la Primărie. Operaţiunile de înregistrare şi alocare a parolei de acces sunt gratuite şi se realizează imediat după înregistrarea cererii.

Pentru obţinerea online a certificatelor de atestare fiscală, sunt necesare autentificarea cu CNP/CUI şi parolă (în meniul „Autentificare” din stânga) și apoi accesarea opțiunii „Certificate” din meniul superior. Contribuabilul completează și depune cererea online, vizualizează stadiul cererii depuse şi apoi descarcă certificatul de atestare fiscală.

Citiți și: Astăzi, lucrări pe o stradă din Pitești

Certificatul de atestare fiscală emis online este un document electronic semnat digital, se află sub protecţia legii nr. 455/2001 privind semnătura electronică şi produce aceleaşi efecte ca şi actul în formă autentică.

„Prin intermediul numărului de verificare se poate verifica dacă certificatul de atestare fiscală în format electronic a fost emis prin intermediul site-ului https://www.primariapitesti.ro. Certificatul de atestare fiscală în format electronic poartă semnătura digitală a persoanei care l-a emis. Documentul original este cel în format electronic. Acesta poate fi listat şi prezentat pe suport de hârtie, dar valabilitatea documentului este dovedită prin prezentarea formatului electronic. Orice modificare a certificatului de atestare fiscală în format electronic duce la alterarea documentului şi pierderea valabilităţii acestuia.”, precizează Primăria Pitești.

Instituţiile sau autoritățile la care este prezentat certificatul de atestare fiscală în format electronic pot verifica dacă acesta a fost emis prin intermediul site-ului https://www.primariapitesti.ro, utilizând opțiunea „Verificare certificate fiscale” din meniul „Site”, pe baza numărului de verificare furnizat de contribuabil.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

SPALATORIE MURAY  570×90