EcoMoto 930×122

pendiuc-mic

Noua lege a finantelor locale, pusa la colt

Noua lege a finantelor publice locale, aflata acum in stadiu de proiect la Guvern, a stârnit deja nemultumirea primarilor din toata tara. Asa se face ca luni, 28 iunie, a avut loc la Bucuresti o sedinta extraordinara a Comitetului Director al Asociatiei Municipiilor din România (AMR), sedinta condusa de presedintele executiv al acesteia, primarul din Pitesti Tudor Pendiuc. Primarii protesteaza fata de noua lege.

Cu aceasta ocazie edilii au elaborat un document oficial in care atrag atentia cu privire la consecintele aplicarii unei asemenea legi, document pe care l-au transmis deja Guvernului. Primarul Tudor Pendiuc va conduce marti, 28 iunie, o delegatie de edili din tara la Ministerul Administratiei si Internelor pentru a prezenta direct observatiile in acest caz.

Tudor Pendiuc ne-a declarat ca proiectul cu pricina contine o serie de prevederi care ar urma sa aiba „consecinte dezastruoase” asupra administratiei locale din toata tara.

„Diminuarea cotei din impozitul pe venitul global va duce la o scadere a calitatii si cantitatii serviciilor oferite populatiei. Ce vom face, ne vom limita in ceea ce priveste curatenia, iluminatul, ca pe vremea celalalta? Apoi, stabilirea unui plafon de personal va creste cheltuielile prin externalizarea unor servicii. Daca voi reduce personalul de la Politia Comunitara va creste criminalitatea, daca voi reduce personalul la Apa Canal nu voi putea presta servicii si catre comune si tot asa. In plus, legea nu prevede procedurile de reducere a personalului. Pe de alta parte, majorarea TVA la 24% va avea efecte in lant. Cele mai importante vor fi ca ne va creste gradul de indatorare, scazându-ne si veniturile, si va trebui sa modificam toate proiectele cu finantare europeana pentru care TVA-ul a fost de 19%, toate trebuie revazute de Comisia Europeana si se pierde timp”, ne-a declarat Tudor Pendiuc. Primarul a subliniat si o serie de „ineptii” cuprinse in acest proiect, asa cum este cazul „opiniei” pe care prefectul o va avea asupra bugetelor locale („opinia nu este definita juridic”, sau cum este cazul centralizarii. Guvernul ar urma sa stabileasca numarul de personal la nivelul fiecarei Primarii in parte.

{loadposition inside}

 

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3