NOR CURIER 930X122

parc industrial

PARCUL INDUSTRIAL, BLOCAT. PITEȘTIUL ȘI BRADU, „LA CUȚITE”

Parcul industrial, blocat. Piteștiul și Bradu, „la cuțite”. Sunt ani de zile de când conducerea Primăriei Pitești vorbește de proiectul amenajării unui parc industrial. Proiectul bate pasul pe loc, fiind în continuare blocat în justiție.

Citiți și: LIVE, ACUM! Irina Rimes și Zdob și Zdub, show electrizant la Simfonia Lalelelor

Procesul dintre Primăria Pitești și Primăria Bradu deschis în anul 2016 pentru o serie de terenuri din zona fostului CET pe cărbune de lângă Arpechim, CET demolat, se judecă la Tribunalul Argeș.

Primăria Piteşti susține că are în plan amenajarea în zonă a unui parc industrial pe o suprafaţă, dar că s-a lovit de o serie de puneri în posesie operate de Primăria comunei Bradu, iscându-se astfel un conflict de natură juridică.

Citiți și: S-a anunțat! Transport gratuit cu autobuzele Publitrans

Amenajarea parcului industrial din zona Arpechim ar fi trebuit să înceapă din 2017, fiind alocate şi fonduri în acest sens, dar investiţia a fost blocată de procesul pentru terenuri.

Astăzi, Primăria Pitești a revenit cu precizări de ultimă oră. “Prin acțiunea formulată, Municipiul Pitești solicită, în contradictoriu cu Primarul Comunei Bradu, obligarea acestuia să elibereze certificatele de urbanism necesare dezmembrării în cinci loturi a terenului în suprafață de 704.724 mp situat în comuna Bradu, teren aferent CET Sud II, și, respectiv pentru întocmirea Planului Urbanistic Zonal.

În cauză s-a solicitat proba cu expertiză tehnică, pentru ca expertul să precizeze:

-dacă suprafaţa de 704.724 mp pentru care Municipiul Piteşti pretinde un drept de proprietate se suprapune cu alte proprietăţi publice ori particulare neintabulate în cartea funciară;

-să transpună şi să evidenţieze în schiţă eventualele suprapuneri identificate şi să precizeze întinderea concretă a fiecăreia dintre acestea;

-expertul să transpună separat în schiţă şi să precizeze suprafața neafectată de suprapuneri din totalul de 704.724 mp în legătură cu care Municipiul Pitești solicită eliberarea certificatelor de urbanism în speţă.

Până la aceasta dată, expertul desemnat în cauză nu a efectuat raportul de expertiză, cauza primind termen de judecată la 22.03.2019, în vederea efectuării expertizei dispuse”.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3