NOR CURIER 930X122

masini_multe

Pasaj rutier in Gura Trivaii

Primaria Pitesti a comandat efectuarea unui studiu al carui rezultat poate avea un impact major asupra traficului in municipiu. Este vorba de o idee mai veche a autoritatilor locale, dar pentru care nu s-au facut pana acum pasi importanti, respectiv ideea de a realiza un pasaj subteran care sa fluidizeze traficul in zona intersectiei din Gura Trivaii.

Studiul va reliefa efectele unei asemenea investitii asupra traficului, urmand sa arate si ce costuri implica un asemenea proiect. Fondurile vor fi asigurate din resurse europene.

Cornel Ionica, viceprimar al municipiului Pitesti, ne-a declarat ca pasajul ar urma sa scoata traficul de pe strada Dumbravei tocmai in zona strazii Armand Calinescu, lasand traficul spre Trivale si spre Bulevardul I.C. Bratianu sa se desfasoare la suprafata fara probleme.

„Nu ar mai fi semafoare, nu ar mai fi aglomeratie. Ar urma sa facem si niste „bretele” care sa asigure ordonarea traficului. Pasajul subteran credem ca va fi cea mai buna solutie, mai ales ca strada Armand Calinescu este una dintre cele mai inguste din Pitesti”, ne-a declarat Cornel Ionica.

Trebuie spus insa ca nu doar in zona Gurii Trivaii este necesara o astfel de investitie. La Podul Viilor aglomeratia este si mai mare, avand in vedere ca acolo „se descarca” traficul de pe autostrada Bucuresti – Pitesti, dar si din localitatile din nord-estul judetului.

Zona de sub pod reprezinta un adevarat iad pentru soferi, multi dintre conducatorii auto care nu sunt din Pitesti avand mari probleme in a se descurca in intersectia respectiva care nu este nici macar marcata corespunzator. Primaria incearca de ani de zile sa obtina de la Ministerul Transporturilor sprijin pentru realizarea unui pasaj aerian rutier, pasaj care insa nici pana acum nu a inceput din cauza birocratiei de la nivel central.

Un alt proiect necesar este cel legat de realizarea celei de-a doua centuri ocolitoare a municipiului Pitesti, insa subiectul pare sa nu intereseze deloc actuala conducere a Ministerului Transporturilor care are alte prioritati.

{loadposition inside}

 

 

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3