New Profesional Consult 930 x 122

lei-ron-bani

Pe urmele amenzilor neachitate

Aproape 300.000 de lei are Primaria Pitesti de recuperat din amenzi. Este vorba de sume neincasate, desi amenzile nu au fost aplicate toate de autoritatile locale. In aceasta suma intra si amenzi acordate de Politie si alte organe ale statului.

Mariana Boncea, directorul economic al Primariei municipiului Pitesti, ne-a informat ca in anul 2010 au fost inregistrate in vederea incasarii amenzi in valoare totala de 4,075 milioane de lei. Este vorba de asa-numitul debit din sumele din amenzi (amenzi de incasat).

Din aceasta suma, s-a incasat efectiv valoarea de 3,603 milioane de lei. Nu toti si-au platit insa amenzile de buna-voie, ci a fost nevoie si de luarea masurii de executare silita.

Suma incasata prin executare silita (din amenzi) a fost de 1,383 milioane de lei. „Veniturile proprii (impozite, taxe, amenzi, chirii, redevente si alte venituri locale) planificate prin buget a se incasa in anul 2010 a fost de 72.795 mii lei, din care s-au incasat 69.801 mii lei”, a mai completat doamna Mariana Boncea.

Cea mai mare parte a executarilor silite s-a axat pe popriri, nu pe vanzarea la licitatie a unor buzunuri sechestrate de la rau-platnici. Nu mai vorbim de faptul ca foarte multe persoane contesta amenzile in instanta si chiar ajung sa nu mai fie nevoite sa le achite.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3