930×122 CAPRA 5

pendiuc_ganditor02

Pendiuc explica reabilitarea termica gratuita

Tudor Pendiuc, primarul Piteştiului, a explicat miercuri, 6 iunie, mecanismul prin care municipalitatea va realiza anveloparea termică gratuită a blocurilor. Este vorba de atragerea de fonduri europene nerambursabile.Programul va fi disponibil insa din 2014.

 

„Vom face izolarea cu fonduri europene nerambursabile în procent de 85%, la care se adaugă finanţare de 13% de la bugetul central şi 2% de la bugetul local. În acest sens, domnul europarlamentar Victor Boştinaru a iniţiat încă din urmă cu mai bine de 6 luni un proiect de raport depus şi aprobat în Parlamentul European pentru folosirea fondurilor de coeziune pentru reabilitare termică.

 

Programul va fi operaţional pentru perioada 2014 – 2020. Primul bloc reabilitat astfel va fi cu siguranţă mai repede făcut decât spun unii că ar face reabilitarea cu 50% bani de la bugetul central şi 50% bani de la bugetul local”, a spus Pendiuc care a mai dat asigurări că la iarnă nu vor fi probleme de niciun fel cu asigurarea furnizării căldurii şi a apei calde pentru piteşteni.

Pe de alta parte, raspunzand unor afirmatii ale unor contracandidati, Tudor Pendiuc, primarul Piteştiului, a spus că înfiinţarea zonei metropolitane Piteşti nu va atrage după sine şi creşterea taxelor şi impozitelor pentru locuitorii din localităţile limitrofe sau din municipiul reşedinţă de judeţ.

Primarul a spus că zona metropolitană va fi înfiinţată pentru a atrage mai uşor locuitori şi pentru a asigura transport şi alte servicii comune, fiind doar o asociere fără personalitate juridică.

Conform legii finanţelor publice locale, fiecare unitate administrativ-teritorială se va gospodări conform principiului descentralizării şi în baza unor limite de taxe stabilite deja prin lege.

New Profesional Consult-555×222
570×90 MAIA