Donaris 930 x 122

pendiuc.1

Pendiuc ii sesizeaza pe Basescu si pe Boc

Tudor Pendiuc, primarul municipiului Pitesti, a declarat miercuri, 7 iulie, ca va prezenta premierului Emil Boc si presedintelui tarii Traian Basescu „modul in care inteleg unii in teritoriu sa lucreze”. Declaratia a fost facuta in contextul referirii la atacarea de catre prefectul Gheorghe Davidescu a hotararii Consiliului Local privind debransarea de la sistemul centralizat de incalzire. Pe de alta parte, Pendiuc si-a exprimat nemultumirea si cu privire la modul de lucru al unor consilieri locali.

Tudor Pendiuc a declarat ca acest fel de a lucra al unor membri ai PDL sau ai altor partide de opozitie la nivel local reprezinta „un abuz, o fortare” si il priveste ca pe o „hartuire”.

„Am incercat sa lasam lumea sa decida cum e mai bine in privinta sistemului propriu de incalzire, nu a fost bine. Am incercat sa scadem pretul, nu a fost bine. Este hartuire, o impiedicare de a functiona cum trebuie”, a spus Pendiuc. Primarul a declarat ca nu se pune problema ca termoficarea sa perceapa o taxa de debransare de 3.000 de lei, cum s-a vehiculat in ultima vreme, si a indemnat populatia sa se adreseze autoritatilor locale pentru orice nelamuriri legate de subiectul debransarilor.

Pe de alta parte, Tudor Pendiuc a declarat ca in sedinta de joi, 8 iulie, a Consiliului Local se va veni cu doua hotarari de majorare a pretului biletelor de autobuz si al costului gigacaloriei. Este vorba de aplicarea de la 1 iulie a cotei de TVA de 24%, astfel incat scumpirea va fi de 5%. In prezent, pretul unui bilet de calatorie este de 1,7 lei iar gigacaloria costa 370 de lei, din care populatia plateste 190 de lei (restul este subventie).

Consiliul Local abia votase ieftinirea cu 40 de lei a pretului gigacaloriei. In ceea ce priveste iarna care va veni, primarul a spus ca nu poate sa faca precizari cu privire la costurile care vor trebui suportate de populatie, deoarece sunt mai multi factori care trebuie luati in calcul.

„Tot ce pot sa spun este ca vom asigura confortul termic, dar tarifele nu depind de mine. Am vorbit cu domnul Blaga (n.r. Vasila Blaga, ministrul Administratiei si Internelor) si mi-a spus ca este posibil sa fie eliminate subventiile. In aceasta situatie, ne gandim sa acorda niste ajutoare, vom vedea ce formula vom adopta, dar este posibil sa se si mareasca pretul pentru caldura”, a spus Pendiuc.

{loadposition inside}

 

 

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90