pizzeria sapori  930 122

pendiuc.1

Pendiuc, intalnire de 100 de milioane de euro

Tudor Pendiuc, primarul municipiului Pitesti, a anuntat miercuri, 23 februarie, ca joi, 24 februarie, va merge la Bucuresti pentru a participa la o intalnire cu reprezentanti ai Comisiei Europene. In calitate de presedinte al Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitara Arges (ADIA), Pendiuc va prezenta astazi documentatia necesara obtinerii acordului pentru finantarea unui proiect de introducere a retelelor de apa si canalizare in mai multe localitati ale judetului.

Proiectul are o valoare totala de 140 de milioane de euro, din care aproape 100 de milioane de euro reprezinta finantarea nerambursabila de la comunitatea europeana pentru cheltuieli eligibile.

Proiectul a fost realizat de specialistii de la SC Apa Canal 2000 SA Pitesti, cei care au mai reusit, prin programele lor, sa aduca alte cateva zeci de milioane de euro in judet. Ne referim aici la programul de gestionare a deseurilor (rampa ecolologica de gunoi de la Albota) si la fondurile obtinute pentru reabilitarea si extinderea retelelor de apa si canalizare din Pitesti.

„Cu ajutorul acestui proiect pe care il sustinem la Ministerul Mediului speram sa atragem fondurile pentru introducerea retelelor de apa si canalizare in mai multe aglomerari. Ne referim la aglomerarile Pitesti, Bascov, Bradu, Albota, Mosoaia, Maracineni, Merisani, Costesti, Buzoesti si Topoloveni. 20 de milioane de euro vor fi aduse de operatorul regional, Apa Canal, dintr-un imprumut BERD, iar 10 milioane de euro vor pune localitatile implicate.

De mai bine de un an se lucreaza la proiect si speram ca pana in 2018 el sa fie implementat. Si daca reusesti sa introduci utilitati, sa asiguri infrastructura necesara, atunci apar si investitorii”, a spus Tudor Pendiuc.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti
570 X 90 CAPRA 3