930 x122 grota rece

pendiuc06

Pendiuc: Nu voi taia niciun ajutor social

Primarul Piteştiului, Tudor Pendiuc, a anunţat că municipalitatea va plăti în continuare ajutoarele sociale inclusiv pentru persoanele care au datorii la bugetul de stat, în ciuda OUG 124/2011 din 27 decembrie 2011 prin care toate ajutoarele sociale, inclusiv indemnizaţia de creştere a copilului, se suspendă pe o perioadă de maximum cinci luni dacă beneficiarii în cauză nu şi-au achitat impozitele locale la data de 31 ianuarie 2012.

Pendiuc a explicat că decizia sa vizează doar acele ajutoare sociale care sunt acordate din bugetul local, nu şi la cele acordate prin Primărie de la bugetul de stat. Acea ordonanţă a fost o aberaţi, o greşeală. Printr-o adresă, ministerul muncii ne transmite că autorităţile locale pot acorda eşalonări, amânări la plata. Este un exemplu de lipsă de profesionalism. Încearcă să dreagă busuiocul cu prostii.

Aceste posibilităţi înseamnă tot amânare de la plată, deci intră în conflict cu ordonanţa. Eu nu voi tăia niciun ajutor social şi voi înştiinţa şi Consiliul Local de această decizie. Dacă le iei oamenilor singura sursă de bani, de unde să plătească datoriile? Au datorii, dar nu sunt singurii. Măcar acelor oameni le dăm posibilitatea să supravieţuiască”, a precizat Pendiuc.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90