930×122 POSADA 5

pendiuc.1

Pendiuc se opune majorarii taxelor

Nici nu au apucat bine sa anunte ca vor sa mentina taxele si impozitele locale pentru 2011 la acelasi nivel cu cele din anul in curs, ca autoritatile locale din Pitesti se vad puse in fata ipotezei ca darile sa fie majorate, prin lege, poate chiar dublate. Desi se opune ideii de principiu, Tudor Pendiuc, primarul municipiului Pitesti, afirma ca daca va aparea lege in sensul majorarii taxelor si impozitelor locale, aceasta va fi respectata.

Televiziunile centrale au dezbatut pe larg un subiect fierbinte pentru români, si anume posibilitatea majorarii unor taxe, dar si a introducerii unora noi la anul. Printre aceste masuri pe care guvernantii le-ar avea in vedere s-ar numara si intentia de dublare a taxelor si impozitelor locale, fapt care ar genera reactii negative in lant.

Primaria Pitesti abia a lansat luni in dezbatere publica proiectul de hotarâre privind mentinerea taxelor si impozitelor la acelasi nivel ca si in 2010, asa ca intentiile guvernantilor de a le majora nu sunt vazute cu ochi buni de autoritatile locale.

„Noi am propus mentinerea taxelor si impozitelor la acelasi nivel ca in 2010. O masura de majorare foarte mare a acestora ar fi o mare greseala. Chiar si guvernatorul Bancii Nationale a spus asta, mai ales in conditii de criza. Daca omul nu poate plati impozitele, atunci ce se intâmpla? Trecem la executari silite? Si cine poate apoi sa mai cumpere bunurile executate? Se intra intr-un cerc vicios. In plus, oamenii ar putea plati taxele si impozitele chiar si majorate, dar le mai ramân bani de dezvoltare, bani sa traiasca? Astfel de masuri speram sa nu fie puse in aplicare, pentru ca daca majorarea taxelor ar fi impusa prin lege nu am mai avea nici noi ce face”, ne-a declarat Tudor Pendiuc, primarul municipiului Pitesti.

{loadposition inside}

 

 

New Profesional Consult-555×222
570×90 MAIA