Donaris 930 x 122

pitesti

Peste 1.000 de angajati in pericol la Pitesti

Peste 1.000 de angajati din administratia pitesteana cu sabia concedierii deasupra capului! Autoritatile cauta insa solutii pentru ca numarul disponibilizatilor sa fie cat mai mic.

Tudor Pendiuc, primarul municipiului Pitesti, a fost miercuri, 30 iunie, in audienta la ministrul Administratiei si Internelor, Vasile Blaga, caruia i-a prezentat o serie de obiectii cu privire la noile reglementari privind administratia publica locala. Pendiuc a spus ca Blaga a dat dovada de receptivitate si ca unele propuneri au fost acceptate, asa cum ar fi aceea ca prefectii sa nu mai dea aviz de legalitate in ceea ce priveste investitiile Primariilor.

Pe de alta parte, Tudor Pendiuc a anuntat ca Pitestiul nu se incadreaza in normativul de personal in administratie impus de Guvern, asa incat vor urma restructurari majore ale activitatii.

Primarul a spus ca in momentul de fata, conform normativelor propuse de Guvern, in administratia pitesteana ar mai trebui sa ramana doar 1.057 de angajati. Raportat la schema actuala de personal, trebuie gasite solutii pentru 1.142 de persoane ale caror posturi trebuie reduse! Este vorba nu de angajati de birou, ci de oameni de la Administratia Domeniului Public, Serviciul de Exploatare a Patrimoniului, Politia Comunitara, Filarmonica Pitesti, Salubritate Stradala ori Serviciul Public de Termoficare!

Pendiuc a spus ca in mod sigur vor fi si disponibilizari din administratia locala, dar a anuntat ca unele servicii vor fi externalizate, astfel incat locurile de munca sa fie salvate. Aceasta masura ar urma insa sa duca la cresterea unor costuri pentru diverse servicii.

„De exemplu, ne gandim sa transformam Serviciul Public de Termoficare in societate comerciala. Sunt peste 400 de angajati aici. Asta inseamna cresterea unor costuri. Acelasi lucru il avem in vedere si cu alte servicii, iar altele ar putea fi integrate in societati deja existente. Iau in calcul si reducerea unor investitii majore pentru a putea sa trecem cu bine de iarna care vine. Mai ales ca se anunta ca subventiile vor fi eliminate, trebuie sa avem bani de ajutoare sociale, pentru sistemul de incalzire si pentru apa calda”, a spus primarul.

Pendiuc a mai adaugat ca vor fi reduse, prin lege, si cheltuielile materiale, ceea ce va duce la diminuarea unor servicii precum iluminatul public sau intretinerea spatiilor verzi.

{loadposition inside}

 

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90