EcoMoto 930×122

cornel ionica

PITEȘTENI DIN ZONA LUMINA PARK DIN GĂVANA, TRATAȚI ÎN CRUNTĂ BĂTAIE DE JOC

Piteșteni din zona Lumina Park din Găvana, tratați în cruntă bătaie de joc.

Citiți și: LIVE, ACUM! Irina Rimes și Zdob și Zdub, show electrizant la Simfonia Lalelelor

Cum să nu îți fie ciudă și cum să nu înjuri de toți sfinții?

Din 2017, ca urmare a unei decizii a administrației Ionică, asociațiile de proprietari sunt obligate să asigure întreținerea spațiilor verzi din jurul blocurilor, deși spațiile verzi se află pe domeniul public.

Citiți și: S-a anunțat! Transport gratuit cu autobuzele Publitrans

Fie că știu, fie că nu despre decizia municipalității, sunt piteșteni care, din propria lor inițiativă, fac tot posibilul să aibă grijă de spațiile verzi de la bloc. Sapă, greblează, tund iarba, taie gardul viu, ba chiar plantează pomi.

Și atunci cum să nu îți fie ciudă și cum să nu înjuri de toți sfinții când într-o bună zi te trezești cu o echipă de muncitori și unul sau două excavatoare călcându-ți în picioare toată munca? Desigur, cu aprobare de la Primărie, dar fără ca măcar Primăria să fi avut minimul bun simț să te informeze în prealabil.

“Mă revoltă cum nu vă puteți imagina!”

Se întâmplă în aceste zile în cartierul Găvana, pe strada Constantin Rădulescu Motru, în zona blocului O7 și a viitorului ansamblu rezidențial Lumina Park, din spatele supermarketului LIDL, ansamblu dezvoltat de constructorul Energomontaj Grup (click pe imagine pentru mărire):

“Nu ne-a spus nimeni nimic înainte. Până la ora la care vă scriu, au culcat la pământ un nuc și un zarzăr. Erau plantați și îngrijiți de mine și de familia mea. Mă revoltă cum nu vă puteți imagina, dar simt că n-am nicio putere!”, ne-a scris pe adresa redacției o doamnă care locuiește în zona afectată de lucrări.

Potrivit piteștencei, lucrările care deja au făcut praf și pulbere spațiul verde de la blocul în care domiciliază sunt pentru racordarea la rețeaua de apă și canalizare a unuia dintre blocurile din viitorul ansamblu rezidențial, bloc a cărui construcție este aproape gata.

Când se va sfârși această bătaie de joc?

Nimeni nu este nebun să nu înțeleagă că astfel de lucrări sunt necesare și inevitabile. Ceea ce solicită piteșteanca și alți piteșteni care au trăit experiențe similare este respect. Respect pentru munca lor, muncă pe care, de altfel, ar fi trebuit să o facă serviciile de profil ale Primăriei, alimentate cu bani din taxele și impozitele piteștenilor (click pe imagine pentru mărire):

Mai întâi, anunță-i pe oameni că va fi șantier lângă blocul lor. Apoi, dă-le asigurări că după încheierea lucrărilor spațiul verde la care ei au trudit an de an va fi refăcut. Nu doar să le dai asigurări, ci chiar să-l readuci la starea lui inițială.

Odată ce sunt tratați în acest fel de Primărie (care, oricum, este ca un balaur pentru spațiile verzi, pe care le desconsideră sau, uneori, chiar le desființează), firește că oamenii de bun simț și harnici se simt frustrați și descurajați. Ce îi mai poate motiva? Să ne mai mire apoi că mizeria și spațiile verzi neîngrijite câștigă teren în Piteștiul care altădată își făcuse un titlu de glorie din curățenie? (click pe imagine pentru mărire):

Am mai avut la blocuri spații verzi mutilate în urma unor lucrări aprobate de Primărie, lucrări pe care birocrații lui Cornel Ionică nu le-au verificat sau nu nemțește, nu cu respect și grijă pentru interesul comunității. Când se va sfârși această bătaie de joc?

Dacă aveți informații sau imagini care pot deveni o știre, ne puteți trimite un mesaj pe pagina de Facebook ePitesti.ro, la adresa de e-mail redactia@epitesti.ro sau pe WhatsApp, la numărul 0733.797.066.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90