EcoMoto 930×122

hotel muntenia

Piteşti: Patronul de la „Muntenia” vrea transformarea radicală a complexului. Primăria se opune!

O parte a parcării Hotelului Muntenia se vrea a fi transformată în clădiri de locuințe.

Citiți și: S-a decis! Se face cel mai grandios Mall în Centrul Piteștiului, la Muntenia

Totodată se dorește, printre altele, și înălțarea hotelului actual cu două etaje. Acesta ar fi ”visul” pe scurt al unui binecunoscut om de afaceri din Piteşti, proprietar al complexului, care a angajat personal specializat pentru proiect, însă a ”picat” din start, primind vot nefavorabil în unanimitate.

Potrivit primarului piteștean Gentea, care este și președintele Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului şi Urbanism – C.T.A.T.U, întrevederea de ieri, 28 februarie, dintre reprezentanţii omului de afaceri şi membrii comisiei specializate a fost una cu multe discuții în contradictoriu.

Citiți și: (VIDEO) ÎNGRIJORARE: „NE TEMEM CĂ VÂNTUL VA SMULGE UNA DINTRE ANTENELE DE PE HOTEL MUNTENIA”

EDILUL GENTEA CÂT ȘI MEMBRII COMISIEI C.T.A.T.U – AU FOST ÎMPOTRIVĂ

Oamenii delegați de patronul Hotelului Muntenia au transmis administrației locale că vor lăsa de izbelişte amplasamentul şi nu vor mai efectua niciun fel de lucrări de reabilitare asupra sa ori în perimetrul parcării acestuia.

Ce s-ar dori să se facă în zona O a orașului, lângă un monument istoric

Iniţiatorii proiectului propuneau ca Hotel Muntenia să fie transformat într-un imobil mixt, cu spaţii de comerţ, spaţii pentru servicii conexe (cazino, SPA, sport), precum şi locuinţe care să fie închiriate în regim apart-hotel sau cumpărate ca locuinţe colective.

Tot în plan se arăta că o parte a hotelului se desfiinţează, în vreme ce alta se reface. Se mai doreau şi două parcări subterane, păstrând parcarea la sol existentă de-a lungul bulevardului Republicii.

Problema cea mai mare, dincolo de complexitatea cazului în sine, este că hotelul se află chiar în buricul târgului, în zona de protecţie a unui monument istoric.

Ne referim în primul rând la clădirea unde funcționează magazinul ZARA (fostul restaurant Argeșul), care este considerat un simbol al Piteştiului. Din aceste motive (şi altele), proiectul nu a primit undă verde pentru executarea paşilor următori.

Ca observaţii în acest sens, comisia a notat – de exemplu:Având în vedere că terenul este situat în punctul zero al oraşului şi în zona de protecţie a unui monument istoric şi că nu există un PUZ pentru zona protejată este obligatoriu ca propunerea să fie fundamentată pe baza unui studiu istoric arhitectural/urbanistic de inserţie, întocmit de experţi autorizaţi sau specialişti atestaţi înscrişi în Registrele Ministerului Culturii şi/sau a Registrului Urbaniştilor din România, în conformitate cu competenţele legale, prin care se vor reglementa tipurile de intervenţie şi inserţie ce pot fi aplicate fiecărei construcţii de lot”.

Altă observaţie din raport: „Nu se prezintă elemente de oportunitate pentru oraş pentru amplasarea unui asemenea nou volum construit în imediata apropiere a Cercului Militar, se alterează ansamblul spaţiului public existent, deja constituit, ca un ansamblu de sine stătător, închegat şi cu valoare de simbol al municipiului Piteşti, la care participă Cercul Militar, Magazinul Trivale şi Hotel Argeş, precum şi relaţia cu Parcul 1907; Se recomandă să se revină cu câteva propuneri pe zona parcării la nivel subteran şi parter.”

Comisia C.T.A.T.U are următoarea componenţă:

Cristian Gentea – preşedinte

Membri supleanţi:

-Arh. Cătălin Ghiţă

-Arh. urb. Andreea Trache / arh. Andreea Stanciu

-urb. Mariana Uglea

-arh. Claudiu Runceanu / urb. Sebastian Guţă

-arh. urb. Constantin Popescu

-arh. urb. Doina Negoiţă

-arh. Flavius Ivancu

-arh. urb. Gabriela Eugenia Assenza

-arh. Alexandru Răuţă / arh. Pompiliu Soare / arh. Anton Staicu

-ing. Gheorghe Mihăiţă – CNAIR – Secţia Drumuri Naţionale Piteşti

-Lt. col. Gheorghe Popescu / plt. adj. şef Radu Dragoş – ISU Argeş

-Apostoliceanu Sorin – preşedintele Comisiei nr. 2 – Comisia pentru Urbanism.

*C.T.A.T.U – Comisia Tehnică de Amenajare a Teritoriului şi Urbanism

555×222 grota rece

Comentarii

4 comentarii

  • Jean Argeseanu spune:

    Lasatil mai oameni buni pe benny sa faca ce vrea ca doar deaia a platit 5 milioane. Va mai da voua cateva milioane de euro si schimba numele orasului din pitesti in atu. Ca sa va arate ce inseamna smecheria 😉

  • George spune:

    Dar pentru spațiul First Bank care arată de atâta timp ca o plomba a unei masele cariate fix in inima orasului… nu se mai vorbește?! Spațiul asta unde întâmplător sau nu funcționează si un cabinet de… stomatologie lipit si el de Muntenia (hotel, fost simbol al orasului) tot ca o plomba hidoasa parcă a luat dreptul la zâmbet intreguĺui oraș… Oare fiecare face ce vrea cu arhitectura centrală a unui (fost) cochet centru urban? Si fiindcă se pomenește în articol si de parcul 1907… cand vrea primaria orasului să înceteze bătaia de joc cu… grupul statuar ce poartă si acum numele parcului ultracentral? Mutați fraților pe… Brătianu pe un soclu „cinstit”… in parcul din fața liceului Brătianu sau într-o intersecție a… bulevardului Brătianu… nu furați jumătate dintr-un grup statuar care oricum… ca valoare artistică (Veturia Ilica) sta net deasupra a ceea ce „s-a plombat” pe fostul grup statuar… Stimați concetățeni… dragi arhitecti se împlinesc… 17ani de bătaie de joc din cei 62 de ani de la dezvelirea grupului statuar… Hai sa repunem in drepturi grupul statuar din parcul ce încă îi poartă numele… așa cum trebuie luate si tunurile din fața clădirii simbol a Pitestiului… muzeul județean, ce „strajuiesc” bustul lui Ionel Brătianu… care stau acolo… „ca șaua pe vaca” vorba sculptorului bustului…

  • Turcu spune:

    Buna ziua si cu cei ce au acțiuni la Muntenia ce se intimpla

  • Turcu spune:

    Cei ce au avut acțiuni ce se întîmplă la Muntenia

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90