930X122 MAIA

kaufland

Pitești: Schimbări privind Kaufland-ul din Prundu. Ce condiții trebuie să îndeplinească

Proiectul pentru noul supermarket Kaufland care se face în spaţiul fostei autobaze ASTRA a fost retras de pe ordinea de zi a comisiei specializate de Urbanism şi Amenajare a Teritoriului din Piteşti care a avut loc luni, 28 februarie. Este nevoie, printre altele, de reconfigurarea spaţiilor pentru parcarea vehiculelor.

Citiți și: Supermarketuri gigant din România, vouchere pentru clienți de până la 10.000 de lei

Ce spune Gentea

Primarul piteștean, Cristian Gentea, a declarat pentru ePitești.ro că a transmis foarte clar constructorului care se va ocupa de ridicarea  noului complex, că trebuie să îndeplinească absolut toate cerințele care se stabilesc în cadrul Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului şi Urbanism – C.T.A.T.U. 

Citiți și: McDonald`s și KFC ,,tremură”! Ce fast food GIGANT vine în oraș

„Printre alte obligații importante, aceștia trebuie să planteze copaci în parcare, există ceva asemănător în complexul Jupiter City din Bradu.

Au zis că analizează dacă vor lăsa parcarea <la liber> pentru cei din zonă, noi așa vrem! Eu am fost destul de clar și sper să înțeleagă că trebuie făcut tot <ca la carte>”, mai spune edilul Gentea pentru publicația noastră.

În raportul comisiei s-a stabilit „să se revină la varianta privind amenajarea de 47 de locuri publice (şi nu 30) pe latura dinspre aleea Petru Poni, care vor fi asigurate exclusiv pentru folosinţa locatarilor blocurilor B10, B11 şi B12„.

Terenul din bulevardul Petrochimiştilor, având o suprafaţă totală de 20.369 metri pătraţi, va fi un imens şantier.

Locuri de parcare

Vor fi 316 locuri de parcare în total (269 pentru market şi 47 publice), sunt prevăzute mai multe spaţii auxiliare necesare funcţionării corespunzătoare a magazinului, containere pentru reciclare, staţii electrice ş.a.m.d. Magazinul va avea un regim de înălţime parter înalt + etaj parţial.

În același context, Sorin Apostoliceanu, consilier local PNL și preşedintele Comisiei nr. 2 – Comisia pentru Urbanism declară:

Reprezentanții investitorului au înțeles că trebuie să respecte ce au promis inițial, astfel încât cetățenii din zonă să nu sufere din cauza aglomerației. Astfel, cele 47 de locuri de parcare vor fi exclusiv pentru cetățenii din zonă.

Am propus să analizeze dacă pot face același lucru și pe strada către baza sportivă de tenis, oricum vor ceda teren pentru lărgirea străzii pentru că este foarte îngustă”, trasmite consilierul local.

Tot în cadrul proiectului, se propune lărgirea aleii Petru Poni care va fi şi principala cale de acces auto. Accesul pietonilor se va realiza din strada Horea, Cloşca şi Crişan.

(Foto: descriptiv)

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Un comentariu

  • STIROSU C spune:

    Numai in Romania se construiesc magazine de acest gen in interiorul oraselor și din acest motiv am ,,distrus micii intreprinzatori din Pitești” . Am fost in Italia si Spania si acest gen de magazine se construiesc la marginea marilor orase- societati care nu platesc mai nimic in tara noastra.
    Parerea mea este ca sunt numai jocuri politice, conditie pentru tara noastra sa ,,INTRAM ” in ….UE

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3