NOR CURIER 930X122

termocalor

Piteşti: Vot de „forţă majoră” în Consiliul Local. S-a scumpit căldura

Vot de forţă majoră în Consiliul Local. S-a scumpit căldura în Piteşti.

Citiți și: Pitești: Anunț extrem de important de la Termo Calor! Se întâmplă din martie

Consiliul Local Piteşti, reunit astăzi în şedinţă extraordinară, a votat proiectul de hotărâre privind aprobarea preţului local al energiei termice facturate populaţiei din municipiul Piteşti.

Conştienţi de repercusiunile asupra cetăţenilor vulnerabili, consilierii locali au apreciat că votul este unul de „forţă majoră”, fiind aliniat tendinţelor de pe piaţa globală.

Proiectul a fost votat, iar tariful pentru piteşteni va fi de 385 de lei gigacaloria (Gcal), inclusiv TVA, preț de facturare pentru populație.

Potrivit SC Termo Calor Confort SA, prețul actual de facturare al gigacaloriei la Pitești este 260 de lei, inclusiv TVA. Tariful este conform HCL Pitești nr. 95/21.03.2019 – aplicabil începând cu data de 01.04.2019.

Astfel, majorarea este de 125 lei, inclusiv TVA. Diferenţa va fi acoperită prin subvenţie din bugetul local.

„Având în vedere creşterea majoră a preţului la gazele naturale şi energia electrică înregistrate cu data de 01.10.2021, TERMO CALOR CONFORT S.A. a recalculat preţurile la energia termică pentru apă caldă de consum şi încălzire, rezultând un preţ de producere, transport, distribuţie şi furnizare de 645,3 lei/Gcal, preţul vechi fiind 439,34 lei/Gcal.

În aceste condiţii, în şedinţa Consiliului Local al Municipiului Piteşti din data de 19.10.2021 s-a aprobat un preţ de vânzare a energiei termice către populaţie începând cu data de 20.10.2021 la nivelul de 385 lei/Gcal, diferenţa până la preţul de producere, transport, distribuţie şi furnizare în valoare de 260,3 lei/Gcal, fiind acoperită prin subvenţie din Bugetul Primăriei Municipiului Piteşti”, transmite Primăria Piteşti.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

4 comentarii

  • Clevetici spune:

    Cine nu e gata, il iau cu lopata!

    Daca nu v-ati debransati platiti cat nu face.

  • sanda spune:

    De ce se acorda aceasta subventie tuturor categoriilor sociale ? De ce nu se subventioneaza doar persoanele defavorizate ?

  • Doru spune:

    Ca de obicei, în Pitești cele mai mari prețuri.
    Unde mai găsești acest preț, 385 de lei per gigacalorie?!

  • Lia spune:

    Ce titlu… Nu -i așa că aveau si pistolul la tâmplă, bieții de ei?…🙄

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90